2015. ápr. 1.

Végre

Ma délutántól végre tavaszi szünet van az iskolában. Ez két jó dolgot is hordoz magában. Egyrészt, most egy pár napig nem kell korán kelni (a gyerekeknek, legalábbis), másrészt már nincs olyan sok hátra, és nemsokára itt van a nyári szünet is.
A két általános iskolásnak nagyon jó dolga lesz, ők egészen a jövő hét végéig itthon szünetelnek, és majd csak 13-án mennek iskolába. Külön jól jön, hogy Roland addigra egészen biztosan meggyógyul teljesen, mert most más dolga nem is lesz. A tanító nénik azt mondták, nem kell semmit pótolnia, majd amikor már megy, akkor együtt pótolnak mindent. Így aztán egy darab tankönyve nincs itthon, hogy még véletlenül se jusson eszembe bármivel is nyüstölni. (mondjuk nyüstölni nemigen szoktam)
Valahogy én is jobb szeretem, amikor nem mennek iskolába, sokkal nyugodtabban telnek a napok, egy rakás stresszforrás megszűnik ilyenkor.

Tulajdonképpen csak egy dolog hiányzik a tavaszi szünetből. De az nagyon. A tavasz.

2 megjegyzés:

  1. Én is szünetpárti vagyok :)

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom ki várta jobban a szünetet, én vagy a srácok :) Ugyan nem kelnek sokkal később, mint iskolaidőben, de nem kell rohanni reggel és nyúzni őket, hogy elkészüljenek .
    Az iskolaidőtől csak azt utálom jobban mikor szombaton be kell vinni őket. Délig. És úgysem tanulnak.

    VálaszTörlés