2023. szept. 19.

A hét második napja

 Reggel olyan igazi őszi borús időre ébredtünk, amiből aztán délelőttre eső is lett. A rádióban hallottam, hogy azt mondták, délutánra lesz megint napsütés, és akár 29-30 fok is, de elég szkeptikus voltam. Pedig végül nekik lett igazuk. 

A munkanap gyorsan eltelt, volt mit csinálni, akadt mindenféle megoldandó feladat. Változatos is volt, mert minden probléma más jellegű volt. De ezekkel sosem volt bajom, legalább nem lustul el az agyam. 

Munka után még beugrottam a lidlbe, onnan kellett olyat is vennem, amit kocsival kellett hazavinni, de aztán volt még egy sétálós körünk is a sparba. Ma reggelre Roli jó náthás lett, és elhasználta a papírzsebkendő készletet, azt kellett pótolni. Jó három kilométeres séta ez ilyenkor oda-vissza, jól is esett ma is. 

Egyébként extra dolgok most nem történnek, mondhatnám úgy is, hogy "most nyugalom van, kevés lázadás (csak mutatóban, hogy azért lássa más)" A szülői értekezletet kihagytam, úgy döntöttem, semmi kedvem végighallgatni megint, ahogy Roli osztályfőnöke nekiáll egy -két tanulót bemószerolni az anyjánál, hogy épp cigizik, vagy elkésett, vagy bármi. Sosem értettem ezt, hogy ha van is ilyen közlendője, miért nem négyszemközt teszi meg az adott szülővel. Ráadásul nehéz ügy felnőtt viselkedést várni tőlük, ha közben meg úgy kezeljük, mint egy óvodást. (És nem, ez nem azt jelenti, hogy egyetértek azzal, hogy cigiznek, bár nagyjából az utolsók között vagyok, akik bárki feje fölött emiatt pálcát törhetnek) 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése