2023. jan. 7.

Karácsonytalanítás

 Tegnap este egy hirtelen ötlettől vezérelve megnyitottam a spar online shop oldalát, hátha tudok még hétvégére rendelni. Hát nemhogy hétvégére, de ma délelőtt 10-12 óra közötti időszakra sikerült. Örültem nagyon, gyorsan meg is rendeltem mindent, ami eszembe jutott. 

Ma reggel negyed kilenckor úgy ébredtem, hogy rácsodálkoztam, hogy máris reggel van. Gyakorlatilag úgy tűnt nekem, hogy mozdulatlanul aludtam egész éjszaka. 

Délelőtt nekiálltam a borzasztó mennyiségű szennyest eltüntetni, ennek mindig az a legrosszabb része, amíg szétválogatom a ruhákat, melyik melyik adagba kerüljön. Azt itt elmondom, hogy egy ideje tesztelgetem azt a kardinális kérdést, hogy mikor marad illatos a ruha. Most már egészen biztos vagyok benne, hogy a folyékony mosószer nem a barátunk ilyen szempontból. Ha azzal mosok, bármilyen öblítőt is használok, nem lesz illatos. A mosóporral pedig mindig. Úgyhogy még nem tudom hogyan legyen, de azt hiszem a folyékony változatokat egy időre hanyagolom. 

Aztán még az ebédkészítés előtt nekiálltam a karácsonyi dekorációt elpakolni. A karácsonyfát tegnap Balázs és Roli leszedték, mire hazajöttem, már a padláson volt minden. Ma a többi rám várt. Nem szeretem elpakolni, mert nagyon lehangoló, de próbálok mindig arra gondolni ilyenkor, hogy majd milyen jó lesz megint elővenni. Kicsit furcsán üres most minden, és még a fények hiányoznak. 

A díszek elpakolása után kellett egy alapos porszívózás, meg felmosás. Aztán, mire ez készen lett, már hajtogathattam a ruhákat. De megvan minden, holnapra nem sok tennivaló maradt. 


4 megjegyzés:

  1. Nálunk ez úgy működik, hogy külön szennyestartók vannak a különféle ruháknak, és a gyerekek már pici koruktól megtanulták, hogy melyik ruhájukat hova kell dobni. Ha új ruhát kapnak is megkérdezik melyikbe kell dobni. Így egyrészt azonnal látom, hogy milyen típust kell feltétlenül mosni, másrészt nem kell váltogatni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez jó ötlet, nálunk is így kellett volna. 😊

      Törlés
  2. Ez jó lenne, de nekünk nincs ekkora helyünk, sajnos. Én csak a háztartási ( konyharuha, törölköző, ágynemű, egyebek) gyűjtöm külön, és külön a ruhákat, de így is tele van a fürdőszobánk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig nekünk is kicsike fürdőnk van (ezt nem is szeretem a házban). Inkább magas és keskeny tartókat vettem. Az is tök jó, hogy pont (véletlenül) úgy van, hogy ha tele van a tartó az pont megtölti a mosógépet. :)

      Törlés