2023. jan. 23.

Így sem jártam még

 Ma munka után még beszaladtam a lidlbe, mert ugyan a cipekedős dolgokat házhoz rendeltem a spartól, de volt, amit készlethiány miatt ki kellett vennem a kosaramból, meg olyan is, amit elfelejtettem. Meg van, amit egyébként is inkább a lidlben veszek. 

Elég gyorsan összeszedtem, ami kellett, a pénztárnál jó sokan voltak, de azért haladtunk. Én már gondolatban otthon jártam, egyébként is ilyenkor már rohanok. A kasszás fiú a szokásos tempóban blokkolta, amit vásároltam, ők is mindig sietnek. Végeztünk, lepittyentettem a bankkártyamat, kezembe nyomta a blokkot, és már jöttem is. Revolut kártyát használok már egy jó ideje, erről sms-t nem kapok, csak push értesítés érkezik, de most az is később jött. Akkor, amikor már itthon voltunk. Elhűlve néztem az értesítést, hogy elutasított tranzakció.  Előkotortam a szatyorból az addig blokknak hitt cetlit, amin szintén ott virított, hogy elutasítva. Egy pillanatra lefagytam, hogy basszus, én eljöttem fizetés nélkül. 

Aztán két percen belül már vettük vissza a cipőnket, kabátunkat, hogy akkor visszamegyünk fizetni.

Hát...néztek rám furcsán, amikor szóltam, hogy miért jöttem. Azt mondták, egyszer már volt valaki, aki ugyanígy visszament, de nem ez a jellemző. A fiú, akinél fizettem (vagyis akinél nem), azt mondta, neki sem jelezte a gép rögtön, mire észrevette, én már nem voltam sehol. Hát nem szoktam ácsorogni, bámészkodni, igyekszem haza..


4 megjegyzés:

  1. Hú, ilyen velem is volt, kb. fél éve! Csak én az önkiszolgáló kasszában fizettem, és úgy pittyent a kártyaleolvasó, mint amikor sikeres a fizetés, blokk is jött (csak nem nézegettem, hogy elutasítva). Kb. 3000 Ft-os tételek voltak, de én is mentem vissza fizetni, és rám is furán néztek. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy látszik, kevés becsületes ember van. 😊

      Törlés
  2. Én meg egyszer úgy jártam, hogy taxival mentem valahova. Kártyával akartam fizetni, de nem volt jó a taxis nete, és kétszer is elutasította. Ezért készpénzzel fizettem végül. Aztán utána vettem észre, hogy valójában csak az egyiket utasította el, a másodiknál levonták a számlámról az összeget. Hát szomorú voltam, hogy ez igen drága taxizás volt, de másnap visszakaptam a kártyámra az összeget! Szóval vannak tényleg becsületes emberek. Jól esett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt elhiszem, hogy ez jól esett. Ez is pont olyan ritka dolog, mint ami velem történt.

      Törlés