2022. nov. 2.

Levelet kaptam, lájf

 Abból a tértivevényes fajtából...a Kormányhivataltól. Amíg kibontottam, gondolkodtam, hogy mit akarnak tőlem, rögtön három levélben is. Még Balázs meg is jegyezte, hogy biztos ahány gyerek, annyi levél, de gyorsan lehűtöttem, hogy a Kormányhivatal szemszögéből ketten már egyáltalán nem számítanak. 

Aztán kibontottam, és a vérnyomásom rögtön fel is ugrott abba a tartományba, amit már a vérnyomásmérőnk pirossal jelez. Kaptam ugyanis egy határozatot, hogy Roland után már nem vagyok jogosult családi pótlékra, mert a NSZFH jelentése szerint a fent nevezett gyermek tanulói jogviszonya 08.31-én megszűnt. A másik levélben felszólítanak, hogy az október elején szerintük jogalap nélkül igénybevett támogatást utaljam vissza, a harmadik levélben pedig az utazási kártyáját kérik vissza. Mindezt valami főispán nevében...

Természetesen rögtön telefont ragadtam, hogy akkor azon melegében tisztázzuk is ezt a kérdést. Nagyjából negyed óra várakozás után sikerült élő emberrel beszélni, aki csak megerősítette, hogy hát de bizony, hozzájuk ez az adat érkezett, de hát akkor kérjek egy tanulói jogviszony igazolást, és írjam le pár sorban, hogy ez a helyzet, és levélben (!) juttassam el hozzájuk. Nem, nem lehet elektronikusan, csak így. 

Az ominózus gyerek a múlt héten kapott ösztöndíjat attól a hivataltól, akik lejelentették, hogy megszűnt a tanulói jogviszonya. Van érvényes diákigazolványa, benne van a matrica annak rendje-módja szerint. 

Csak ez jut eszembe erről az egészről: 


Meg azért eljátszottam a gondolattal, hogy vajon a három levél helyett nem lehetett volna, hogy egyet küldenek, amiben mondjuk megkérnek egy adategyeztetésre? 

Azért holnap megkérdezem az iskolában, hogy ugye a megfelelő gyereket jelentették ki onnan, és nem keverték össze Eriket és Rolandot? Meg hát kérek egy tanulói jogviszony igazolást...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése