2021. szept. 12.

BalatOn

 Elkezdődött az ajándék őszi hetünk itt a Balatonon ma délelőtt. Ajándék magunknak, egy utolsó feltöltődés az év végi hajrá előtt. Én magamban arra is szánom ezt a hetet, hogy tisztázzam magamnak is, és tisztázzuk együtt is, hogy hogyan megyünk tovább a közös utunkon, ami annyiféle módon kapcsolódik össze, ami keveseknek adatik meg. Nem mindig könnyű ezt a sokféle kapcsolódást jól kezelni, sok jó mellett vannak olyan részei is, amitől nagyon nehéz. De őszintén hiszek benne, hogy csak egy kis újragondolás szükséges. 

A Balatonra megérkezni mindig csoda, minden évszakban másképp, és másért. Ilyenkor ősszel már nyugalom van, kicsit talán túlságosan is nagy nyugalom. A vendéglátó helyek jó része bezárt már, a nyaralók többsége is üres. Azért vannak még rajtunk kívül mások is, akik nem állandó lakosok, velük találkoztunk a strandon,.és sétálás közben. 

A víz hideg, de ahol elég sekély, és tűzi a nap, ott azért úgy nagyjából combig vállalható, sőt, negyed óra múlva már egészen kellemes is. A nap gyönyörűen sütött egész nap, mintha külön én rendeltem volna magunknak (amúgy igen). 




2 megjegyzés: