2021. szept. 18.

A Balatoni hajózás napja

 Amikor először láttam az eseményt a Bahart facebook oldalán, azonnal megdobbant a szívem, mert tudtam akkor már, hogy ezen a héten épp a Balatonon leszünk. Rögtön be is jelöltem, hogy "ott leszek", és már csak azért kellett drukkolnom, hogy az idő is jó legyen, és a család kevésbé "hajóbuzi" ágát is rá tudjam venni, hogy elmenjünk. Szerencsés ember vagyok, az összes fiam rábólintott rögtön az első kérdésre. Balázs közel annyira szereti a hajókat, mint én, neki a tömeg nem a barátja, de most még ő is szívesen indult neki. 

A tegnapi esőnap után ma napsütésre, de hidegre ébredtünk, így legalább afelől nyugodt voltam, hogy elázni nem fogunk. Komppal mentünk át Szántódról Tihanyba, onnan alig pár perc alatt már Füreden voltunk. Itt már kicsit borús és szeles idő volt, de nem volt vészes. Találtunk parkolóhelyet is, az étterem közelében, ahová délre foglalt nekünk asztalt Patrik. 

Fantasztikus élmény volt látni a balatoni flotta összes hajóját egymás mellett felsorakozva. (Illetve két komp hiányzott, ezek szolgálatban voltak). A beszédekből nem sokat hallottunk, ahhoz messze tudtunk csak megállni a Tagore sétányon. Akkor képest, hogy nem volt agyonpromózva az esemény, rengetegen voltak. 25 évente van ilyen, amikor felsorakoznak a hajók, és díszszemle is van. Nem fogom elfelejteni, az biztos, és remélem, 25 év múlva újra itt lehetek. 

A díszszemle után elmentünk ebédelni, nagyon finomat ettünk ismét a Borcsa étteremben. 

Még megálltunk Tihanyban sétálni (itt is nagyon sokan voltak), fagyizni, gyönyörködni a kilátásban, rácsodálkozni, hogy ilyenkor is minden gyönyörű ott is. 

Itthon még lementünk a partra, és kipróbáltam végre az elektromos rollert is. Nagyon paráztam tőle, és nem is fogom rendszeresen használni, de jobb élmény volt, mint itt vártam. 

Nagyon jó kis nap volt ez, tele élménnyel, amire nagyon sokáig emlékezni fogok. 















2 megjegyzés:

  1. Szuper lehetett! Sűrűbben is megrendezhetnék. :-)

    VálaszTörlés
  2. Igen, szerintem is legalább ötévente, főleg miután kiszámoltam, mennyi idős leszek 25 év múlva..🤐🙄

    VálaszTörlés