2009. nov. 20.

Kihagyhatatlan

Már pár napja munkálkodik bennem ez a téma, csak sosem voltam gépközelben mikor igazán "beszélhetnékem" volt erről. Szóval, az úgy volt, hogy gyanútlanul elindultam a boltba az ebédhez valókat beszerezni. Kiléptem a kapun, és rögtön meg is állított egy idősebb hölgy. Ismerem őt az oviból, szokta hozni az unokáját. Nemrég csinálták itt előttünk az önkormányzat emberei a járdát, úgy cirka 15 éves könyörgés után, arról kezdett el beszélni, hogy hogy sikerült elérni, meg ilyenek. Teljesen gyanútlan voltam, és némi unott pofával ugyan, de azért válaszolgattam. Aztán egyszer csak megkérdezte, hogy én nem dolgozom? Mondtam, nem, gyes-en vagyok. Na, itt láttam, hogy felcsillan a szeme. És akkor jött, hogy ő nyugdíj mellett itthonról irányítja a vállalkozását... én kis naiv még egy pillanatra reménykedtem is, hogy munkát ajánl. Nem sokáig tartott a reménykedős állapot, mert aztán máris mondta tovább, hogy most hétvégén is lesz egy tatabányai hotelben árubemutató délután, amire szeretettel vár, meg az interneten is meg tudom nézni a kínálatot, az árakat. És persze, hogy gondoljam meg, mert megfelelő időráfordítással nagyon jó jövedelemre lehet szert tenni. Itt már komoly szabadulhatnékom volt. Szerencsére ő sem akart sokat beszélni, de még azért -biztos, ami tuti- egy névjegyet a kezembe nyomott. Megnéztem, az egyik legrégebbi ilyen típusú hálózatépítős izé. (a..y)
Aztán meg is kérdeztem a páromtól, hogy ugyan mondja már meg nekem, hogy rá van e írva a homlokomra, hogy "balek". Mert minden ilyennel megtalálnak, és természetesen mindenkinek bomba üzlete van. Én nem mondom, hogy elképzelhetetlen. De én képtelen lennék rá, hogy lépten-nyomon rábeszéljek bárkit is arra, hogy ő is kezdje el, mert micsoda nagyszerű, fantasztikus, kihagyhatatlan, környezetbarát dolog. Mert még ha csak arról lenne szó, hogy életben tartok egy webáruházat, hogy azon keresztül hozzájuthasson bárki azokhoz a termékekhez, de neeem. Ez nem elég. Rá kell beszélnem mindenkit, aki él és mozog, és valaha is egyszer legalább köszöntünk egymásnak, hogy: 1.) Jöjjön el hozzám termékbemutatóra, mert tuti kihagyhatatlan környezetbarát, bőrbarát csodaszerekről van szó. 2:) Vásároljon belőle nemtudoménmennyiért kezdő csomagot, és végül, de ezen van ugye a főhangsúly 3.)Lépjen be ő is, hadd regisztrálják be alám, hogy nekem is hajtson hasznot. És ugye a körforgás nem állhat meg, mert mindig van valaki, akinek még kell, hogy alá is kerüljenek, mert különben nem jut pénzhez. Ki van találva kérem szépen.
Többször is voltam már ilyenen. Nem azért, mert valaha is érdekelt, hanem azért, mert olyan emberek hívtak, akiket nem akartam megbántani vele, hogy nem megyek. Ami végülis hülyeség volt, mert aztán megsértődtek azon, hogy végül én nem léptem be egyikbe sem.
Most sem óhajtok. Akármennyire is ebben van a jövő nagy üzlete, akármennyire is a webáruházas meló(?) alapja is pont ez (még szerencse, hogy nekem ahhoz semmi közöm). Persze, azért egy kicsit elméláztam rajta, hogy mi lenne, ha... De nem. Nekem ehhez nincs elég vastag bőr a képemen.
És ha emiatt nem leszek "gazdag" ember, akkor majd beérem a lelkem gazdagságával. (és alkalmasint majd licitre bocsátom)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése