2023. febr. 7.

Kedd

 Ma reggel megint úgy ébredtem, hogy fáj a torkom. Csak az egyik felén, csak egy ponton (úgyhogy ma többször is ellenőriztem a tükörben, hogy mi van ott). Kicsit a fülem is érzékeny, de egyelőre nem tűnik komolynak a dolog. Érdekes, hogy most már vagy harmadszor történik ez rövid időn belül, mégsem lesz belőle végül olyan betegség, amivel aztán orvoshoz mennék. Vagy épp ezért tér vissza, de olyan hülyeségnek tűnik ezzel orvoshoz menni. 

A hideg kicsinál, minden energiámra szükség van ahhoz, hogy el tudjam viselni. Legszívesebben egész nap egy jó meleg takaró alatt feküdnék. Megértem a téli álmot alvó állatokat, tök igazuk van, hogy ennek nem teszik ki magukat. 

Múltkor láttam fb-on egy Kanadában készült videót, ahol -30 fok volt, fújt a szél, és havazott. Hát nekem ez egy rémálom, nem tudom elképzelni, hogy maradnak ott az emberek életben. Pedig elég sokan élnek ott, így biztosan nem lehetetlen. 

Volt ma egy furcsa konfliktusom a kolleganőmmel. Szólt a főnökünk, hogy menjünk, mert beszélnünk kell valamiről. Ő nem jött, mert nem volt kedve, meg majd úgyis elmondom. Így is lett, elmondtam mi a feladat, amin jól felhúzta magát. Már a harmadik ilyen szitokáradatnàl tartott, amikor mondtam, hogy minek idegeskedik feleslegesen, úgyis meg kell csinálni. Ezen még jobban felhúzta magát, és itt már engem is betámadott. Nem álltam le vele, mert felesleges lett volna, személyeskedésben jobban otthon van, mint én, egyébként is ócska dolognak tartom az ilyet. Majd lenyugszik, akkor gondolom újra előkerül a mézesmázas álarc. De eddig is tartottam az egészséges távolságot, ezután még inkább így lesz. Játszmákba nem megyek bele. 

És ti, hogy vagytok? Hogy birjátok a hideget? 

3 megjegyzés:

  1. Jól, én imádom. Én a melegtől vagyok ki, és nyomott, rossz kedvem van tőle egész nyáron.

    VálaszTörlés
  2. Nem annyira. Így, hogy napközben is viszonylagos hidegben vagyok, hétfőn rettentő hideg van idebent, és csütörtökre lesz úgyahogy értékelhető a hőmérséklet, így én mindig fázom. Kint is bent is. És 2 hónapja folyik az orrom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnálom. Majd csak lesz már lassan jobb idő. Bár az még soká lesz sajnos, amikor már nem kell fűteni, és bent is jobb idő lesz.

      Törlés