2022. dec. 18.

Advent negyedik vasárnapján

 A sötét gondolataimtól megkímélek mindenkit. Majd lehet, hogy egyszer, valamikor a jövő héten elmesélem, de ma koncentráljunk arra, hogy az idén, először a futballtörténelem során aranyvasárnap rendezték a vb döntőt. 

Nálunk természetesen mindenféle programot és minden egyebet úgy időzítettünk, hogy délután négyre, amikor kezdődik, már mindenki nyugodtan le tudjon ülni a tv elé. Én félretettem a linzerek kenegetését, gondoltam, majd a meccs után befejezem. Argentína és Franciaország játszotta a döntőt, az első félidő olyan argentín fölénnyel zárult, hogy még arra is gondoltam, a második félidőt már majd csak hallgatom az étkezőből, és nekiállok a többi linzer lekvározásának is. Még szerencse, hogy nem így tettem, mert lemaradtam volna egy csomó izgalomról. A második félidő végére 2:2 volt az eredmény, és a kétszer 15 perc hosszabbítás is úgy alakult, hogy mindkét csapat szerzett egy-egy gólt. Tizenegyesek döntöttek, ebben pedig ezúttal Argentína volt at eredményesebb, így ma este ők lettek a világbajnokok Lionel Messi vezetésével. Azt hiszem, ilyen karácsonyi ajándékot még sosem kaptak Argentínában. 



10 megjegyzés:

  1. Nem ez volt Messi utolsó játéka? Mintha valahol ezt olvastam volna, bár lehet félreolvastam, vagy csak ez hiányzott már az eddigi eredményéből? Egy VB győzelem? Mindenesetre nagyon jó meccs volt, ritkán nézek focit, de azért az ilyesmit én is követem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elvileg visszavonul a válogatottságtól, legalábbis ez tűnik reálisnak a kora alapján.
      Még BL győzelme sincs, most a vb győzelem után ez lehet a következő célja a PSG -vel.

      Törlés
    2. Én olyat is olvastam, hogy azt nyilatkozta, hogy szeretne még világbajnokként a válogatottban játszani.

      Törlés
    3. Szerintemcan Bl-győzelme a Barcával, talán több is, de nem vagyok annyira képben a pályafutását illetően, de mintha...

      Törlés
    4. Úgy emlékszem, hogy sérülés miatt nem tudott játszani már a BL döntőben, így van neki papíron, de mégsincs igazán. 😊 De lehet hogy én emlékszem rosszul

      Törlés
    5. Most már kíváncsi lettem, ezt találtam : https://m4sport.hu/bajnokokligaja/cikk/2022/03/10/messi-negyszer-emelte-magasba-a-bl-trofeat-2015-ota-egyre-tavolabb-az-otodiktol

      Törlés
    6. Hát köszi az utánajárást. 😊 Akkor itt is csak valami rekord hiányzik. 😊

      Törlés
    7. Meg az Európa bajnokság 😂

      Törlés
  2. Én pont fordítva csináltam, a meccs első felében még a konyhában voltam, mondtam is a fiúknak, hgoy csak az utolsó 10 percet érdemes úgyis nézni ;-) És tényleg a vége lett a legizgalmasabb :-)
    Én nagyon drukkoltam az argentínoknak, hogy Messinek is legyen végre egy világbajnokija! Szuper meccs volt, igazi vb döntő szerintem. Az utolsó pillanatig kérdés volt, hogy ki lesz a győztes.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, szerencsére végül jó izgalmas lett. Nálunk is Messinek szurkoltunk többen is. Erik főleg...nála meg is fagyott a levegő a harmadik francia gólnál.

      Törlés