2022. dec. 31.

Az utolsó nap az idén

 Igazából ez a nap sem különbözik semmiben sem az összes többitől, az teszi csak különlegessé, hogy 2022-ben már ez az utolsó nap. Ilyenkor azért kicsit számot vet az ember, és megpróbálja értékelni azt, ami történt az idén. Rengeteg emlék idéződik fel, érzések, hangulatok, illatok, ízek, hangok, helyek, telefonhívások, beszélgetések. Vannak köztük csodálatosak, vannak jók, vannak rosszabbak is. Van, aminek az emlékétől is könny szökik a szemembe, van, amibe beleborzongok, van, amitől a hideg ráz ki. Hiszem, hogy semmi sem történik véletlenül, hogy minden, ami történik velünk, valamiképpen a fejlődésünket szolgálja. 

Sokkal több volt az öröm az idén is, mint a bánat, sokkal több jó dolog történt velünk, mint rossz. Még ha egyébként most még épp abban a hangulatomban vagyok is, amikor kicsit aggódom az egészségemért, akkor is úgy nézek előre, hogy az elmúlt évekből töltekezve tudom, hogy mi együtt mindenre képesek vagyunk. 

Nincs most sem semmi fogadalmam, egyszerűen csak arra törekszem, hogy majd egy év múlva megint azt írhassam, hogy sokkal több jó dolog történt velünk, mint rossz. 

Mindenkinek azt kívánom, hogy a következő évben is legyen része minden jóban, legyen mindenki boldog és egészséges (és írjatok sokat, sokszor) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése