2022. márc. 9.

Szerda

 Időnként kiborultam az elmúlt években is, amikor besokalltam már egy-két dologtól, de alapvetően úgy szokott lenni, hogy alkalmazkodom ahhoz, amihez éppen kell, és teszem a dolgom, ahogy tudom. 

Most össze vagyok zavarodva egy kissé, mert azt érzem, hogy elképesztő sebességgel robogunk valami szörnyűség felé, és nem csak fogalmam sincs arról, hogy mi lesz az, de azt sem tudom hogyan alkalmazkodjak. Merthogy az sem mindig világos, hogy mi is most az a helyzet, amihez kéne. Azt érzékelem, hogy borzasztó árak vannak, látom, hogy egyre több benzinkút vezet be korlátozásokat. A logisztikában dolgozom, pontosan tudom, hogy ha üzemanyag ellátási gondok adódnak, akkor nem az lesz a legnagyobb bajunk, hogy nem mehetünk csak úgy.. puszta vágy miatt a Balatonra, hanem majd sokkal inkább az, hogy milyen járművek fogják eljuttatni az élelmiszert (ruhát, cipőt, akármit) a pontból b pontba. 

Amiatt is össze vagyok zavarodva, hogy mi itt éljük a megszokott életünket, picsogunk apró hülyeségeken is, közben meg emberek tízezrei vándorolnak egy bőrönddel, új otthont, új életet keresve maguknak. Mindemellett természetesen nem vehetem a vállamra a világ baját, de nem is tudom szenvtelen arccal nézni. 

Jó fárasztó és nehéz napom volt egyébként is, ilyenkor felerősödnek ezek a furcsa gondolatok is. Egy jó alvás jó lesz majd..

10 megjegyzés:

  1. Ha nem vezettek volna be árstopot nem lenne baj. Lehet már a 700 forintos benzinnél tartanánk, de legalább nem menne megint tönkre jó pár ember vállalkozása. Mindenhol drága most, Auszriában is, Németországban még jobban 2,20 euro most azt hiszem, ennyi már lenne nálunk is. Az infláció szerintem olyan 12-14% között fog mozogni, lehet be se vallják, de ha februárban 8-10 közötti volt, akkor ez a reális tavasz vége, nyár elejére sajnos. A háború meg még hónapokig fog tartani, ha csak nem történik csoda és ha véget is ér az utána következő évek ugyan ilyen rosszak lesznek, újjáépítések, tárgyalások stb....Szóval basszus. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az árstop is baj? Értem. :) :)

      Törlés
    2. Igen. Hatalmas baj az árstop.
      Megveszel vmit adott áron és olcsóbban kell eladnod.
      Mennyire "jó" már. :/

      Törlés
    3. Nem beszélve arról, hogy a környező országok kamionjai is ide járnak tankolni az "olcsó" üzemanyagból. Tehát minél többet ad el, annál nagyobb a vesztesége a benzinkutas vállalkozónak.:(

      Törlés
    4. Szerintem állampolgárból több van, mint veszteséges benzinkutas vállalkozóból, de mindegy.

      Törlés
    5. És az állampolgárokat ez szerinted semennyire nem fogja érinteni?
      Hú de szeretnék ilyen naív, bizakodó lenni :)

      Törlés
    6. Az nem is ártana neked. Nem baj, hogy nem érted, más dolgokat sem szoktál.

      Törlés
    7. Akkor 'én sem értem semmit'...
      Viszont a lebecsmèrlő,àltalánosító stílus a legkevésbé intelligens megnyilvánulás.
      Tiszteljük egymást,ha már a 'nagyjaink'nem teszik.

      Törlés
  2. A benzinkutaknak a nagyker árra is árstop van. Ha valaki bukik ezen a helyzeten, az a MOL és az omw, de szerintem azért bőven van ezeknél a cégeknél annyi tartalék, hogy belefér. Azért ne avassuk már szentté a bezinkutakat üzemeltetőket, mindannyian láttuk micsoda haszonkulccsal dolgoznak, amikor lehetőségük van rá. (És így van ez a kereskedelmi láncoknál, stb..)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem 2022-re olyan jó lenne ha az emberek gondolkodnának, nem face-ről tájékozódnának...és komplexen látnák a dolgokat.
    Minden mindenre kihat.
    Nem csak a MOL fog bukni ezen, hanem sok-sok kisember is.
    Persze akit nem érint az megint csak vállat von.

    VálaszTörlés