2022. márc. 16.

Szavak, kifejezések

 Van pár olyan szó, és kifejezés, amikkel mostanára már a világból ki lehet üldözni. Vannak állandók a listán, és valahogy mindig csatlakoznak újabbak is. Nyilván a hiba az én készülékemben is benne van, na de vállalom ezt. Nem feltétlenül van mindegyiknek hozzám kötődése, mármint hogy nem feltétlenül kapcsolódik hozzá negatív érzés/élmény. 

Ilyenek: 

-énidő 

-komfortzóna 

-megszorítás 

-szankció-retorzió 

-telcsi,szupcsi, szercsi, szeri, üzi, 

-pusza 

-lónyál 

-szevasz 

-az lenne a kérésem, hogy (ez önmagában egy szép megfogalmazás, de miután a főnököm minden feladatosztása így kezdődik, már a hideg ráz tőle)

-nem akarok beleszólni, de...

-figyi,csak annyi van, hogy...

-itt is felmosol/itt már felmostál? 

-vagy te hogy gondolod? (Ez a másik főnököm kedvenc kérdése, amivel gyakorlatilag megoldást vár..)

Van még biztosan egy csomó, ezek amik folyamatosan idegesítő módon jelen vannak az életemben. 

És mindemellett a világból tudnék kiszakadni az ordító helyesírási hibáktól is, általában egy világ omlik össze bennem, ha szembetalálom magam pl azzal, hogy a muszáj ly-jel van leírva. De láttam már a tájékoztassátok szor is ly-jel.. Borzasztó..











4 megjegyzés:

  1. Az énidő nem zavar, azt még "szeretem" is, mert elég jól kifejezi hogy magammal akarok törődni. De a komfortzóna,meg a lépj ki a komfortzónádból, mert csak akkor tudsz elérni valamit vagy hasonló..hát én kifejezetten szeretek a zónámban lenni :D és utálom ha nem várt dolgok kizökkentenek belőle. Persze van amikor előfordul és jól sül el azzal megbirkózom sőt még jól is esik, eshet akár. Jaj meg van egy kolléganőm képzeld ő pont így beszél pl. a 14 éves lányával. "A telcsid ne felejtsd otthon, puszi, szeri"...jesszus :D :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A komfortzóna pont ugyanezek miatt van a listámon.
      A kolléganő tényleg a jesszus kategória..

      Törlés
  2. Jaj, ezt a főnök indíttatású falramászást de megértem! Nekem a "menedzseld kérlek" ilyen, aminek a jelentése, hogy van egy új feladat, amiről senki se tud semmit, de hirtelen az én felelősségem lett, hogy működjön. Menedzselni sző = 🤢. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még úgy is kirázott a hideg ettől a kifejezéstől, hogy sosem hallottam ebben az összetételben.

      Törlés