2022. febr. 24.

Háború

 Borzasztóan megrázó, hogy ma reggel arra ébredtünk, hogy a hetek óta tartó huzavona és mindenféle ígérgetés ellenére is Kijevben bombázni kezdtek az oroszok. 

Ha azt gondoltuk két évvel ezelőtt, amikor épp csak elkezdtünk jobban figyelni a covid hírekre a világból, hogy akkor most jön az a valami, amitől majd megtanuljuk értékelni az életet, a létezés csodáját, akkor mostanra már azt is tudjuk, milyen végtelenül naivan gondolkozunk erről. 

Nem tudom mit gondoljak, ahogy azt sem, kinek lehet még hinni. Azt látom, hogy nem lehet ezt félvállról venni. Kicsit úgy tűnik, megint rászabadult a világra egy őrült, aki felforgat mindent. 

Estére elfoglalták a csernobili atomerőművet is, ami azt hiszem, beszédes. ..

Úgy érzem, semmik vagyunk. Játékszerként tekintenek az életünkre, és minden azon múlik majd, épp hatost dob e az, aki következik..🙁 

Az isten mentsen meg bennünket attól, ami a legrosszabb forgatókönyv. 🙏

4 megjegyzés:

  1. Remélem, hamarosan vége lesz, tényleg borzasztó volt a háborúra ébredni.

    Csernobil kb. 20 éve nem termel áramot, nem volt stratégiai jelentősége.

    Nem szabad a Nato-nak beavatkoznia, orosz barát ukrán kormány lesz a helyén, ha Kievet elfoglalják az oroszok. Ez az optimista verzió.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem termel, de fontos vezérlőpont az áramellátásban elvileg. Egyéb iránt egyetértek!

      Törlés
    2. Igen, én is így tudom, hogy Ukrajna elektromos hálózatának nagy része itt fut. Tehát most teljes kiszolgáltatottságbanvannak, mert ha elvágják, akkor Ukrajnának annyi. Ha meg esetleg vissza akarnák foglalni, akkor azért erősen benne van a pakliban, hogy megsérül a szarkofág, akkor abból meg mi kapunk egy újabb adagot...

      Törlés
  2. A másik 4 atomerőműnek van nagy jelentősége a villamosenergia ellátásban...

    VálaszTörlés