2022. febr. 23.

Mostanában én

 Éppen ma, amikor megkérdezték tőlem, hogy hány éves is vagyok én tulajdonképpen jutott eszembe, hogy most aztán már mondhatom, hogy nem csak nagyjából tartok az életem közepén. És ez, ha a mostot tekintem középnek, akkor nagyon optimista is vagyok. Nincs semmi bajom egyébként azzal, hogy az idén 44 éves leszek, nem érzem magam öregnek, nem gondolom, hogy de jó lenne inkább húsz évesnek lenni. 

Ami viszont sokat foglalkoztat, hogy valahogy a saját stílusom sem feltétlenül vagyok igazán én. Az egészen biztos, hogy inkább sportosnak számítok, mint nem, de ezen belül meg egyáltalán nem bánom, ha azért látszik, hogy nő vagyok. Itt azért ki is merül az én fantáziám a szűk farmer és egy valamilyen felső, pulcsi, esetleg kardigán témában. Pulcsiból inkább a kapucnis, mert azokban nem fázom. A színek tekintetében akadt némi fejlődés, mert már hordok a fekete, a fehér és a zöld mellett rózsaszínt és sárgát is, de minden egykaptafa. Amiről tudom, hogy nem üt el nagyon a megszokott-tól, olyat veszek mindig. Sosem volt önbizalmam, és sosem láttam példát sem magam előtt arra, hogy is lehet ezt jól csinálni. Ha valamikor voltak is erre próbálkozásaim, rendre nagyon gyorsan fel is adtam, mert egészen biztos, hogy anyám, vagy nagyanyám tett egy érdekes megjegyzést, amitől máris sz.ul éreztem magam. 

Balázs elismerte, ha valami tetszett neki, de nem az a bájolgós fajta. A ruhapróbàk halálra untatják, ha valamit veszek, és elküldöm neki a fotót a próbafülkéből, szinte mindig kapok egy szivecskét válaszul, és hogy vedd meg, ha tetszik. Mindig mondja, hogy neki mindenben szép vagyok, de hát ugye huszonkilenc év után mit is mondana? 

Egyre többet motoszkál bennem a gondolat, hogy csak el kéne mennem egy ilyen tanácsadásra, hogy mégis tudjam már meg valakitől, hogy mit vegyek fel, amiben úgy érzem jól magam, hogy közben mégis az is eszébe juthat bárkinek, hogy na, ez igen, így is lehet. Jó lenne, ha tudnék sminkelni, tudnám mit hova kenjek, stb, hogy az összhatás ne olyan legyen, mint egy elfuserált bohóc, hanem mintha nem is lenne, de mégis..

Mindehhez egyébként nem vagyok elég bátor, vagy mi. Vagy még nem vagyok elég kíváncsi. 

17 megjegyzés:

  1. Ha kedved lesz utána nézni, arra az esetre írom ezeket. Szerintem 3 dolog mentén egész látványos hatást lehet elérni. 1. Milyen színek állnak jól? Biztos hallottad az ősz, nyár stb.típust, amit alapvetően az ember adottsága határoz meg, de kialakult ízléssel nem kell a bőr-, szem-, hajszínt beskálázni, hogy belődd magad. Inkább nézd meg a színeket, amiket hordasz, hogy melyik típushoz ajánlják és az vagy te valószínűleg, hiszen az ember azért ösztönösen azt veszi, abban érzi jól magát, ami jól áll neki. Aztán ha megvan a típus, lehet kísérletezni a neki ajánlottakkal, pl.egy szín, amiért nem nyúltál, de elvileg jól áll. A 2.dolog a fejforma, majd ahhoz hajtípus keresése. Ezt is be tudod lőni magadnak 1-2 cikk alapján, aztán egy csomó haj lesz hozzá, pláne angolul. A 3.a szemforma. Ez a legnehezebb talán, ez tudja az ember kedvét leginkább elvenni, mert nagyon máshogy kell sminkelni egy mélyen ülő szemet, mint egy klasszikust és a tévedésből lesznek a katasztrofális fejek, aminél az ember sokkal csúnyábbnak érzi magát festve, mint nélküle. Amúgy kb.ez a 3 fő típus van, klasszikus, rejtett szemhéj, mélyen ülő, szóval ne riasszon el, hogy ezerféle lesz. Aztán egy tusvonallal mindenki szemét szépen ki lehet emelni. Bocsi, ha ezeket tudtad és okoskodásnak tűnt. Ha nem, remélem hasznát veszed valaminek :)

    VálaszTörlés
  2. Első lépésként és egyből elérhető a youtubera nézz fel, ott rengeteg ötletet kaphatsz. Ő pl. szerintem nagyon korrekten elmagyarázza ki milyen évszakhoz tartozik, biztosan találsz nála pár videot ami másban is segít. https://www.youtube.com/c/St%C3%ADluscsevejAnettel/videos
    Én ezért szeretek itt a youtubeon keresgélni bármilyen témában, mert szinte mindenre találok segítséget ingyen. Aztán ha nem, akkor jöhet a fizetős tanácsadás. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű Tami! :) Ez a nő sajnos nem igazán érzi. :D Nagyokat téved és hírességek házilag megphotoshoppolt képeit is használja. Pl. Scarlett Johansson-ról van egymillió kép vörös hajjal, ő meg választott egy utószínezettet, ahol lehet látni, hogy kábé paint-ben, rá van színezve valami narancs a hajszínére. :D Sajnos ebből is látszik, hogy nincs hozzá szeme, elve ő is rossz színekben ül a kamera elé. A színtanácsadó szakmával ez a baj, hogy sok a hozzá nem értő. Már rengeteg tanácsadó van és a legtöbb vért iszik, elképzelni nem tudja, hogy van más is, mint amit ő kitalált. :D Én évek óta tanulom a színeket, az útófényezést, stb. ezért csodálkozom, hogy valami fityfüty 2 hónapos tanfolyam után valaki ekkora májer lesz. Mondjuk nem lesz azt látom. :D

      Törlés
    2. Akkor benéztem, nekem úgy tűnt az ő öltözködéséből pl. hogy tudja mit hogy kell :)

      Törlés
  3. Szerintem ez a tanacsadas dolog csak uzlet. Aki ismeri onmagat, alapvetien jol erzi magat, osztonosen erzi, hogy mi all jol neki. Hiaba nrm szinem a sarga, felveszem, mert imadom. Es hiaba all jol egy szin, ha en nem erzem benne jol magam. Belul, magadban kell eldonteni a valtozast. Te szerintem tok jol ismered magad, csak keves az onbizalmad. Majd jon egy erzes es akkor valtoztatni fogsz ugyis. Mutattal mar magadrol csini ruhas kepeket is, nagyon jol allt neked minden es latszott, hogy van izlesed osszevalogatni az egybeillo darabokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én így vagyok a szürkével pl. Imádom, pedig lehet nem is áll jól.

      Törlés
  4. Smink kapcsan talan tenyleg tud segiteni egy szakember, de altalaban ott is eltulozzak. Nekem bevalt a sminktetovalas, szolid, natur verziot keszittettem, mar 5 eve, nagyon jo dontes volt. Sokkal msgabiztosabbnak, szebbnek erzem magam, es kevesebb egyeb sminket is hasznalok.

    VálaszTörlés
  5. Szín- és stílustanácsadás szerintem egy remek program, pluszban feltölt, önbizalmat ad. Amióta tudom a színeimet, könnyebb a vásárlás, nincs olyan, hogy veszek vmit - amiben aztán nem érzem jól magam. Stílusban is jó, hogy segítséget kaptam. Ruhatáram meg apránként igazítom. Az ösztönösen választott színek nálam nem jöttek be, mert fekete, szürke és pasztell-színekben nyomultam, pár más színű ruhával. Mivel sokat dolgozom online, én is észrevettem, hogy bizonyos színek mellett hullának nézek ki (amúgy nem találkozom szembe magammal órákon át). A színeim az ősz színei lettek, kivétel nélkül kapok pozitív visszajelzéseket, ha ilyenekben vagyok. Sminkben meg szerintem ha jól akarja csinálni az ember, mert nem volt mintája és nem is hiszi, hogy meg tudja csinálni egy szakember megmutatja mi-mire való és hogyan kell használni, szintén praktikusnak tűnik, különben a tutorial-videók hatására felvásárol egy fél sminkboltot.

    VálaszTörlés
  6. Képzeld el, hogy egy nő felkel. Farmert húz, kapucnis pulcsit, bakancsot.
    Egy másik nő felkel, farmert húz, egy szép fekete csizmát és mivel fázós egy szép vastag kötött zöld pulcsit és zöld pötty fülbevalót rak.
    Egymásmellé rakod őket, hatalmas különbség lesz.
    Én nálad hajszínt váltanék, szerintem túl sötét.
    A sportos ruhákat meg a dolgozó világba soha nem értettem. Te nem is sportolsz semmit. Ez egyfajta lustaság, kényelem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miért is baj, ha kényelmes lustaságban sportos ruhát hord bárki?

      Törlés
    2. Ha jól érzi magát benne akkor nem baj :)

      Törlés
  7. Szerintem sportosan is lehetsz elegáns, persze a farmer-kapucnis pulcsi komfortzónából picit ki kell lépni, de egy lezser felső, egy kardigánnal, vagy egy laza zakóval szerintem menő, fiatalos, és kellőképpen kényelmes viselet is lehet, ha sikerül a fazont jól összeválogatni.
    Jön a tavasz, apránként próbálkozz szerintem, egy-egy pici módosítással, színben, fazonban, aztán meglátod mi jön be. A V- kivágású blúzok, pólók, pulcsik pl. szerintem nagyon fel tudják dobni a szettet. A fehér tornacipő pedig mindenhez megy :-) Hajrá Dius!

    VálaszTörlés
  8. Azt nem tudom , milyen típus vagy (ősz-tél-tavasz-nyár, megjegyzem, magamról sem, de szerintem iyesmi élénkebb színek, hogy lila, ciklámen, piros és ezek árnyalatai jól állhatnak neked. Mondjuk egy lila felső, fekete nadrág/szoknya bomba lehet rajtad :)
    Én márkát választottam, amiből szinte minden bejön nekem , így könnyű új darabot választani. Na mondjuk farmert mindig a c&a-ban veszek.
    Sminkből kell egy jó minőségű, kombinált alapozó, egy kis szempillaspirál, "arcpír" és szájfény csodákat tud művelni. :)
    Kísérletezz, ami a ruhákat illeti, elég sok minden jól állhat, csini vagy.

    VálaszTörlés
  9. Szerintem is keresse egy jó tanácsadót. :) Mondjuk ez nem könnyű, mert sok tanácsadó nagyon nagyokat téved. Évek óta tanulom a színeket, színezést, utófényezést a munkám miatt és már rá van állva a szemem az óriási tévedésekre ügyesen kell tanácsadót is választani. :)

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm a tanácsokat, ötleteket, tök jókat írtatok. 🥰

    VálaszTörlés