2024. júl. 6.

Szombat

 Olyan fáradt voltam tegnap este, hogy pillanatok alatt elaludtam. Amikor reggel felébredtem, azt gondoltam, talán meg sem mozdultam egész éjjel. Legalábbis a nyakam állapota és a fejfájásom erre utalt. Bár a fejfájás olyan fura volt, mintha csak részben kapcsolódott volna ahhoz, hogy a nyakam is fáj, viszont olyan volt, mintha lüktetne a fejem teteje is. Vettem be fájdalomcsillapítót, és aztán kíváncsiságból megmértem a vérnyomásomat. Nem kellett volna, sokkal jobb volt a boldog tudatlanság.

Egész nap ilyen maradt. Furcsa módon egyébként a pulzusom rendben van, és semmi mást nem érzek, mint azt, hogy fáj a fejem. Vettem be gyógyszert, sokat nem ért. 

Egy ideje egyébként megint rendben volt már ez a dolog, és nem is kellett hozzá gyógyszer sem. Most akkor majd megint elkezdem, és lesz pár hónap úgy, aztán kicsi szünet, és kezdődik elölről. 

Így aztán, tekintettel a vérnyomásomra, a nagytakarításra vonatkozó terveimet elnapoltam, gondoltam, nem feszítem tovább a húrt. Azért megfőztem, kimostam, és el is pakoltam a ruhákat. Balázs dolgozott, így ráérősen készült az ebéd. A fiúk megkérdezték többször, hogy tudnak e segíteni valamiben, de nem volt rá szükség.

Remélem a holnap jobb lesz. De már csak öt nap, és biztosan nagyon jó lesz minden. 

3 megjegyzés:

  1. A vérnyomáscsökkentőt amúgy nem szabad hol szedni, hol nem szedni... mérni kell folyamatosan, aztán addig állítgatni az adagon, amíg be nem áll normál tartományba... azért volt rendben gyógyszer nélkül egy darabig, mert még volt a szervezetedben belőle.. Jobbulást!!!

    VálaszTörlés
  2. Annyira minimális adagot szedek, amit így tudunk csökkenteni. Nem magamtól találtam ki, hogy így legyen, hanem a háziorvosom tanácsára. Ha tartósan egy bizonyos érték alatt van, akkor szép fokozatosan elhagyom, majd aztán figyelem tovább, és ha megint gond van, akkor kezdjük elölről. Alapvetően nem vérnyomás beteg vagyok (még), hanem a hormon változás befolyásolja hol így, hol úgy.

    VálaszTörlés