2024. júl. 15.

Jó meleg van

 Na, eljött az a pont, amit szerintem már vártak sokan, hogy majd ha egyszer ez bekövetkezik, akkor lehessen az orrom alá dörgölni, de bizony, ez a negyven fok környéke már nekem is sok egy kicsit. Még itt, a Balaton mellett is. Igaz, leginkább azért, mert úgy át van forrósodva minden, hogy nem nagyon lehet a strandoláson kívül semmit sem csinálni. Felvetettem ma, hogy ugye azért majd megyünk erre-arra kirándulni is, de ha azt mondom, hogy nem arattam osztatlan sikert a kérdésemmel, enyhén fogalmaztam. Kb úgy néztek rám, mintha minimum két fejem lenne. 

A strandolást ma is kimaxoltuk, több órát töltöttünk a vízben. Mostanra olyan meleg, hogy elképzelhető, hogy holnap a nap úgy dönt, emberlevest készít a tóban. Egyébként évek óta nem tapasztalt mélysége van a Balatonnak, a bójánál még épphogy leér a lábam, de már pipiskednem kell. Összehasonlításképp, tavaly ott ért nekem nagyjából mellmagasságig. (De volt már olyan év is, amikor csak épphogy derékig...meg olyan is, amikor majdnem addig kellett begyalogolni, hogy vízbe érjünk)

Ma este a strandon mentő is volt, egy fiatalember elájult. Azt nem tudom mi történhetett vele, először az ügyeletes kocsi érkezett, de aztán jött a mentő is, akik hordágyra tették, és aztán gondolom elvitték Siófokra vagy Kaposvárra. Remélem nincs nagy baja, elég megrendítő volt látni így is a történteket. 

Holnapra még melegebbre kell számítani, vigyázzatok magatokra. 

2 megjegyzés:

  1. Én ebben a hőségben már szeretek a Balatonban sem fürdeni, nem frissít fel. Nehezen lehet ezt már elviselni... nekem nem is a hőmérséklettel van főként bajom, hanem hogy nincs légmozgás egyáltalán.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Délelőtt még frissítő, délután már nem. Ma már kicsit jobb volt a helyzet, mert délután hat óra körül is egészen frissítő volt a bója környékén.
      És igen, egyetértünk, az a legrosszabb, hogy "áll" a levegő.

      Törlés