2024. júl. 16.

Ma is

 Semmi eget rengető nyaralós sztorim nincsen, ma is leginkább ingajáratban voltunk a strand és a lakás között. Az továbbra sem opció (főleg mert három perc sétára van a strand), hogy kivonuljunk, és egy pléden vagy napozószékeken múlassuk az időt két megmártózás között, mert mindenkit ki lehet ezzel kergetni a világból. Azokra a napokra tartogatjuk, amikor csak egy -egy napra jövünk, olyankor sem könnyű ezt a verziót végigcsinálni. Mi az egy törölközővel, egyszál fürdőcuccban strandra menő fajták vagyunk, és ez már valószínűleg így is marad. Azt hiszem, akkoriban untunk erre rá, amikor sokáig az volt a "nyaralás", hogy reggel elmentünk Tatára a strandra, és ott voltunk késő délutánig. Oda aztán vittünk magunkkal mindent, ennivalót, innivalót, játékot, sátrat. Megtettük, mert akkor a fiúknak ezt tudtuk élményként nyújtani, de sokkal jobb ez így. 

A fiúk egyébként tőlük teljesen szokatlan módon nem nagyon találják egymással a hangot, valaki mindig beszól a másiknak. Csak lesek, mert ez tényleg olyan idegen. Eddig az ilyesmi csak "poén" volt, egymás zrikálása, most azért többnek tűnik. De majd azért az asztalra csapok ám, ha nagyon elharapózik. 

Láttunk ma reggel egy hat gyerekes családot a strandon, nagyon szimpatikusak voltak. A szülők is tök nyugodtak voltak, a gyerekek is, látszott, hogy jól összehangolt minden, amit és ahogy csinálnak, figyeltek a nagyobb gyerekek a kisebbekre is. Mondtam is, hogy ó, hát ez most tök jó lehet, de később ez jó nehéz lesz, ha ahány, annyiféle személyiség, érdeklődés. 

És ma, a tegnapi mentős esemény után ma este Erik és Roli a platán strandon találták magukat szembe egy újraélesztéssel. Ott volt mindenféle hatóság (vízi mentők, rendőrség, mentő, és ha minden igaz, sikerült újraéleszteni. Egy idős vacsi volt, remélem felépül. 

2 megjegyzés:

  1. Dius nem lehet, hogy már besokalltak a fiúk a közös családi programoktól, nyaralásoktól? Nem kritikaként mondom, lehet, nekik ez még mindíg igényük, csak az én fiaim példája: kb.17-18 éves koruk körül szakadtak le rólunk, jogsik megvoltak, s a saját fiú, lány barátaikkal 10-12 fő - voltak a programok, nyaralások. Nekünk pihentető volt, nekik meg ezer kaland, élmény, utazás, világfelfesezés a korabeliekkel. Jó pihenést!

    VálaszTörlés
  2. Mi is a lemegyünk a strandra, fürdünk/úszunk/labdázunk a vízben, aztán hazamegyünk típusok vagyunk. A világból ki lehetne kergetni, ha reggeltől estig a strandon kéne ülnöm. Persze én is csináltam ilyet, amikor egyedül voltam lent a Füreden a gyerekekkel, mert Ferinek dolgoznia kellett, és csak hétvégére jött le, de alapvetően nem ez az én világom :-)

    VálaszTörlés