2024. júl. 23.

A kedd is

 Ma is laza, semmittevős napot tartottunk. Ez az idei ilyen nyaralás, leginkább csak pihenünk, és vagyunk. Volt már olyan is, amikor elképesztő sokat mentünk, de most ez így is jó. A bőröm lassan fejest ugrik már a testápolós flakonba, úgy kiszárítja a víz. A fehér pólóink sírva könyörögnek egy jó vanishes áztatásért, hogy még tudjanak szabadulni a naptej miatti sárga foltoktól. Mondjuk ettől én is agyf.t kapok.. szinezékmentes naptejet vettem (elvileg), és mégis ott vannak a foltok. Mondjuk kiütéses az idén nem lettem (és ez az elmúlt évek tapasztalatai alapján nagy dolog), szóval ez a rész legalább pozitív változás naptej ügyben. A foltok meg tavaly is kijöttek, reméljük az idén is így lesz. Már elhasználtunk két flakon 50 faktoros naptejet, ez is új rekord a nyaralások alatt. 

Este tévéből néztük a Fradi meccset. Én felvetettem, amikor elkezdték árulni, hogy menjünk, de leszavaztak, mert túl későn kezdődik, nem jön már vonat, drága a jegy, stb. Pedig ez egy olyan jó kis meccs volt, amin jó lett volna ott lenni élőben is, öt gólt rúgtunk. Ezt bizony jó volt nézni. 

A meccs után még megtartottuk a hagyományos győztes meccs utáni strandos sétánkat, és ennyi volt a mai nap. 

Kár, hogy az ilyesfajta gondtalanság olyan kevés időre adatik meg..

2 megjegyzés:

  1. Szia Dius! A vanishes áztatás tényleg kiszedi a naptejfoltokat? Ez engem is érdekelne! Pontosan melyik termékkel és hogyan áztatod?

    (az a baj, hogy hiába színezékmentes naptej a fényvédő hatóanyagok ilyen halvány sárgásak/rózsaszínesek)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia. A fehér vanisht vettem tavaly, abba áztattam egy napra a fehér pólókat (tettem bőven, nem sajnáltam, de arányt nem tudnék írni). Áztatas után trisóval+mosóporral mostam (a fehér ruhákat mindig így mosom), és szépek lettek.
      Az idén van egy-két színes törölköző is, ami szintén ilyen, lehet, hogy ehhez kipróbálom a rózsaszín vanishes áztatást.

      Törlés