2024. júl. 22.

Jó hétfő

 Ezt a hétfőt most elraktározom magamban a következő hetek kezdeteire, mert most pár hétig nemigen lesz ilyen. De most még csak a pihenés, és a semmittevés a program. Bármit lehet csinálni, bármikor. Akár azt is, hogy órákig csak ülök és nézek magam elé, mert a világon semmi sem múlik ezen. 

Reggel elsétáltunk kávézni, ahogy minden reggel eddig. Nagyon finom kávét főznek a Mávéházban, és már rég tudják melyikünk milyen kávét iszik, csak megérkezünk, és már készül is. Szeretem ezeket a reggeleket. Roli jön velünk, aki egyébként nem kávézik, de itt ő is szokott inni egy tejes kávét. A kávé után tovább sétálunk reggelit beszerezni, vagy a Sparba, vagy a pékségbe. Majd aztán kicsivel később teszünk egy rövid sétát a partra, és a padunkon ülve figyeljük, ahogy kezdődik a nap a strandon is. Ilyenkor jönnek a kutyás emberek, mindenféle fajtájú kutyával, sétálnak, játszanak velük, van, amelyik gond nélkül megy a vízbe is. 

A délelőtt további részében felébred mindenki, vannak, akik már délelőtt mennek a strandra is, mások csak sétálni, és mindig van, aki várja itthon, hogy meghozzák az ebédet. 

Ebéd után kisorsoljuk ki mosogat, összepakolunk, és készülünk a közös strandolásra. Ez az egyetlen biztos időpont, amikor mindenki jön, később és korábban már vérmérséklet függő. 

Ma voltunk palacsintázni is ez után  strandolás után, majd megint átöltöztünk, és mentünk vissza a vízhez. Mire leértünk a partra kicsit beborult, és kiadták a viharjelzést is. Az egyébként az idén nagyon látványosan jól működő dolog, hogy abban a pillanatban, amint kiadják a másodfokú viharjelzést, a vizibicikliket már teszi is a kölcsönzős fiú vissza a tartókra, és nem lehet kölcsönözni. De ettől még strandolni lehetett, sőt... micsoda élmény kerekedett belőle. Pillanatok alatt feltámadt a szél, és olyan hullámokat korbácsolt, amiből igazi hullám lovaglás lett egy idő után. Hű, nagyon jó volt. Én "csak" másfél órát bírtam, addigra annyiszor terített be a víz, hogy már a torkom -orrom- szemem is tele volt, muszáj volt kijönni. Balázs és a fiúk még maradtak. Teljesen lefáradva és éhesen jöttek haza. 

Megrendeltük a vacsorát, amit ma tök gyorsan ki is hoztak. Vacsora után még sétáltunk is egy nagyot, ma is megcsodáltuk a naplementét is. 



1 megjegyzés: