2009. aug. 13.

500 Ft

Az a helyzet, hogy megszívtam. Annak idején, mikor először szó volt róla, hogy le kéne szokni a cigiről, mert drága, szabtam egy összeghatárt, ami fölött már majd biztosan nem. És most, tegnap pont annyiért vettem már a cigimet, mint az a bizonyos határ. Kereken ötszáz forint. Bevallom, annak idején azt gondoltam, hogy ez elég magas ahhoz, hogy sose érje el, így aztán pont úgy, mint a mesében, ígértem is, meg nem is... Erre hogy járok? Hát így.
És most itt dilemmázok. Mert -bevallom- nemigen fűlik a fogam a leszokáshoz. Jó, hát néha én is utálom a cigit, mert büdös, meg minden.. de alapjáraton meg nem utálom, sokkal inkább szeretek cigizni. Persze, ebben azért az is benne van, hogy ebben a témában megrekedtem azon a tizenhat éves kori lázadó énemben, mert minél többen mondják, hogy le kéne szokni, én annál többet cigizek. Azt nem tartom igaznak, hogy minden dohányos belebetegszik a dohányzásba. Azt értem, hogy a cigiszag zavaró, épp ezért eszembe sem jutna a lakásban dohányozni. Viszont láttam a közvetlen környezetemben három embert is, akik leszoktak.. és meghíztak. De nem kicsit ám. Minimum 20 kilót szedtek magukra hamarjában. Na, azt meg aztán végképp nem... elképzelem magamon azt a 20 kilót.. brrrr. Igen, ezek kifogások. De jók, nem? :D
Azért ez olyan jellemző, hogy pont a határon van az ára. Nem kevesebb 5 Ft-tal, vagy nem több. Pont annyi. :D Így legalább van ürügyem gondolkodni.
De bevallom, tényleg gondolkodóba estem a témában, hogy akkor hogyan is tovább? Mert ennél több pénzt tényleg nem szeretnék adni érte. Persze, kereshetek valami olcsóbb márkát, sőt, még van a "sodrok magamnak egy cigit" alternatíva is, de az az utolsó kétségbeesett rúgkapálás lesz csak.
Hátha egyszer úgy ébredek, hogy jóTündér idevarázsolt a pocakomba egy kislányt (manapság kisebbfajta csoda azért szükségeltetik hozzá), és soha többet nem akarnék rágyújtani. Hogy értsétek: meggyőződésem volt, hogy ha kislánnyal lennék terhes, akkor azonnal úgy megundorodnék a cigitől, hogy rá sem bírnék nézni. (innen tudtam Rolinál is, hogy bizony, kisfiú, és igazam lett)
Amíg jóTündér szabin van, addig meg gondolkodom. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése