2024. jún. 30.

Hogy miért?

 Évről évre megkérdezik tőlünk, hogy "már megint Balatonra mentek nyaralni?" Amikor azt válaszolom, hogy igen, és már alig várjuk, akkor van, aki csodálkozik, hogy hogyhogy nem unjuk? 

Nem olyan régen mondtam el valakinek, hogy nem, nem unjuk, és azért oda, mert ott nekünk jó. A nyári szabadság nekünk a teljes pihenés ideje, és mi úgy tudunk teljesen jól kikapcsolódni, hogy olyan helyen vagyunk, amit szeretünk, amihez csupa jó emlék köt. Szeretjük, hogy úgy vagyunk gondtalanok, hogy közben nem kell gondolkodni sem semmin. Nekünk ez így a legjobb. 

Én megértem azokat is, akik minden évben másik országot fedeznek fel, és eszembe jutna megkérdezni tőle, hogyhogy így csinálják. Van, akinek a szabadság arról szól, hogy adott idő alatt minél több helyen járjon, ezzel sincs baj, mindenki maga el tudja dönteni, neki mi okoz örömet, mi az, amitől feltöltődik. 

Amit nem értek sosem, hogy mire jó egymás torkának ugrani különböző vélemények miatt. Tök mindegy nekem, hogy olcsóbb e Spanyolországban bármi, ha én Balatonbogláron érzem magam jól. 

1 megjegyzés:

  1. Szerintem a Balaton megunhatatlan. Mi is nagyon szerettünk ott lenni, amíg volt erre lehetőségünk. Én még most is a sebnyalogatás fázisában vagyok, hogy ledózerolták a a kis faházunkat, emiatt még nem tudja ugyanazt az élményt nyújtani. DE majd...

    VálaszTörlés