2024. ápr. 26.

Könyves péntek

 Az nagyon vicces, hogy amikor a címet írom ezeken a pénteki napokon, a könyves szó után a telefonom automatikusan megjeleníti a Kálmán szót is. Pedig én egészen biztos, hogy ezt a nevet sosem írtam le sehova sem. De jókat mosolygok rajta mindig. 

Ezen a héten végül befejeztem a múlt heti Grecsó könyvet. Nem, így az elolvasása után sem jött meg a kedvem az író további műveiből választani, talán majd egyszer. Mert egyébként azt azért pozitívumként mindenképpen meg kell említeni, hogy a nyelvezet, amit használ, és ahogy használja, szimpatikus. Nincsenek felesleges sallangok, egyszerű, tényszerű minden leírás és ábrázolás. A nyáron olvastam pl. Pető Péter Halálka című művét, hát ott egészen belefáradtam néha abba, hogy értsek magyarul..

Szóval a Grecsó könyv után valami könnyed, könnyen olvashatóra vágytam. Colleen Hoovertől több mindent olvastam már. Most a Minden tökéletesed című könyvét olvastam, kivételesen pdf formátumban. Néha van ilyen, bár továbbra is inkább a hagyományos könyv formátumot részesítem előnyben, de már nem zárkózom el teljesen a másik változattól sem. 

Az írónő könyvei eddig mindig tetszettek, most sem volt ez másképp. Varázslatos, ahogy bánik a szavakkal. Az érzelmeket olyan mélységben tudja írásban is átadni, hogy az ember szíve még olvasás közben is beleremeg vagy belehasad. Ez a mostani könyve is tele van drámával, mégsem éreztem magam egy percig sem rosszul olvasás közben. Sőt. Szerettem, ahogy ennyi fájdalmas küzdés mellett is ennyire szerették egymást, hogy olyan szépen élték meg a legrosszabb pillanatokat is. Igazából olyannyira magával ragadott az a rengetegféle érzelem menet közben, hogy pár óra alatt el is olvastam. 


Mindenkinek szívesen ajánlom, akik szeretik a mély érzelmű könyveket. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése