2024. ápr. 3.

Kupaszerda

 Ez a mai nap sem volt az enyém, pedig jól indult, Csak aztán jött egy nagyon igazságtalan és nagyon jogtalan leb.szás, ami olyan nagyon rosszul esett, hogy nem is tudtam megemészteni még most sem. Nyilván muszáj lesz, ha nem is megemészteni, de túllépni rajta, de ez már csak a holnap ígérete marad. 

Kárpótlásul, ha nem is élőben, de ma este meccsnap is van. Magyar kupa negyeddöntő, amit a Diósgyőr ellen játszunk, eddig eredményesen, vezetünk két góllal. 

Borzasztó nehéz feladat számomra, hogy találjak valamit, amit szívesen mozognék a sétáláson kívül. Biztos ez is olyan egyébként, amit meg lehet szeretni, és be lehet építeni a mindennapokba, láttam egy csomó mindenkinél már. De bevallom, én erre nem láttam példát senkitől. Igaz, egy csomó minden másra sem, amit meg csinálok, de jól jellemzi a hozzáállásbeli és elhatározásbeli problémáimat, hogy pl amikor sétálunk, az esetek többségében kapunk erre egy félig gúnyos megjegyzést anyámtól. Na ezt csak azért írtam le, mert tök jól érzékelteti az egész gyerekkoromat. Akkori mindig az volt, hogy mégis mit akarsz te, amikor a saját lábadban elesel, stb stb. De ebből az árnyékból ki kell lépnem, mert minden más tünetem tök jól rendeződött ezzel a perimenopauza dologgal kapcsolatban, de a kilók szaporodnak. Ennél kevesebbet enni nem tudok már, az egészen biztos, ezzel kapcsolatban a fehérje bevitelemen kéne növelni, de még akkor sem megy, ha egyébként szeretem a húsokat. 

Szóval van itt mivel foglalkozni..

4 megjegyzés:

  1. Jajj Dius, annyira átérzem amit írsz. Az én anyám pont ilyen. Soha, semmit nem mozgott, úgy igazán, nem is volt rá igénye sem, ( tulajdonképpen most sincs) de mindig volt valami baja. Most is mindig van. Számára teljesen hiábavaló időpazarlás az, amikor én 1 órára elmegyek futni, meg is kapom mindig, hogy minek megyek. Meg hogy "ilyen melegben, ilyen hidegben? télen? sötétben? stb...."
    szerintem az ő generációjuk ilyen. Ami nem is zavarna, ha nem tenné mindig szóvá, hogy milyen már az, hogy a futás nekem fontosabb, mint hogy pl. kisikáljam a fürdőt. És nem érti, hogy fürdőt takarítani este is lehet, futni meg jobb napsütésben világosban.
    Étjezés: én még csak nem is szeretem annyira a húst... én próbálok több sajtot, tojást és hüvelyeseket enni, azokat sokkal jobban szeretem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát pontosan ilyen ez nálunk is. 😥 Nem tudom mennyire a generáció hibája, vagy mennyire hozott minta. Nálunk ugye még nehezített pálya, hogy itt lakunk egy helyen...
      Kettőnket akkor ha összegyúrnánk érkezés terén, tök ideálisat kapnánk. 😊

      Törlés
  2. A generációhibát úgy értettem, hogy szerintem a szüleink fiatalkorában vagy a 40es éveikben nem volt "divat", hogy csak úgy eljárnak az emberek sportolni, vagy bármit a maguk szórakozására tenni. És mivel ők másképp szocializálódtak, nehéz elfogadniuk, hogy mi másképp rangsorolunk. Tisztelet a kivételnek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Abszolút értettem mire gondolsz ezzel kapcsolatban. És szerintem még az is benne van ebben, hogy ők vidéken szocializálódtak, egészen mások voltak a prioritások, mint egy nagyvárosban, pláne a fővárosban.
      Azt azért látom rokonoknál, hogy akik ilyen helyeken éltek, most is másképp gondolkodnak.

      Törlés