2024. ápr. 19.

Könyves péntek

 


Nem jutottam el a héten a könyvtárba, úgyhogy választottam egy olyan könyvet, ami már egy ideje itt van a polcomon, a fiúktól kaptam. Még nem olvastam semmit az ítótól, de többször is találkozom már a nevével. 

A könyv kellemes olvasmány, még ha nem is a legvidámabb, és nekem egyáltalán nem az, ami nagyon olvastatja magát. Még nem is olvastam ki teljesen. Nem vagyok benne biztos egyelőre, hogy ettől az írótól még sok mindent fogok olvasni, de meglátjuk. 

Ha vidámságra vagy varázslatra, esetleg mesékre van szükséged, ne ezt a könyvet válaszd. 

3 megjegyzés:

  1. Szerintem egyszerűen csak nem jó ez a könyv, szóval nem értem a hatalmas felhajtást, dicshimnuszokat. Olyan, mint egy jó közepes csíkos regény. És annyira butaság, hogy Vera 10 (a regény végén lesz 11 csak), mert így az egész regény hiteltelen. Egy 10 évesnek nincs ilyen komoly, halálos szerelme, akivel gyakorlatilag szülői jóváhagyással állandóan együtt van, náluk eszik, anya csinál nekik uzsit, meg az apa egyszer félkomolyan meg is kérdezi, hogy ugye nem szexeltek, és hát hogy merülhet ez fel egyáltalán egy 10 éves lánynál? Miért nem lehet Vera 14,és akkor esetleg érthető, hihető a sztori. 81es vagyok, és nem, a 80as években sem volt komoly kapcsolata a 10 éveseknek :)))
    A végére azt éreztem, ha még egyszer kell olvasnom a karamellás tejről, megőrülök, komolyan.
    Az örökbefogadás kezelése fura volt, mert többször nekifutottak megdumálni, aztán mindig mellébeszélés lett, és utána úgy tettek, mintha mindenki elfelejtette volna.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is pontosan ezt éreztem, hogy vajon mitől volt ez úgy felhypolva, amikor hát.. megnyugtattál azért, hogy nem vagyok ezzel egyedül.
      Én '78-as születésű vagyok, és 10 évesen még bőven nem volt ilyesmi valóban..

      Törlés
    2. Én többször próbálkoztam már Grecsót olvasni, és mindig azt éreztem, hogy nem értem, ez szerintem pocsék. Közben meg ugye irodalmi sztár. És maga az író irtó szimpatikus. Szeretem hallgatni beszélgetéseknen, riportokban, de az írásai számomra rettenetesek.

      Törlés