2024. ápr. 18.

Csütörtök

 Ma, a szokásoktól eltérően hajnalban mentünk dolgozni. Ez ugye általában csak a péntekre igaz, most megtoldottuk még egy nappal. 

Voltunk ma húsüzemi látogatáson. Összesen tizenhárman voltunk, a raktár mindhárom területéről változó létszámban. Különleges élmény volt, több okból is. Egyrészt, mert náluk is munkaidő volt, és így termelés közben láthattunk mindent, másrészt mert együtt vettünk részt Balázzsal. Voltunk már itt egyébként, de akkor nem dolgoztak, tulajdonképpen inkább csak nézelődés volt ez akkor. Jól be kellett öltözni nekünk is, ahogy bent is mindenkinek kell, hajháló, maszk, köpeny, lábzsák. Belépés előtt még az kell menni egy fertőtlenítő bigyón is, csak akkor enged be a forgóvillás kapu, ha már túl vagy ezen. Szóval nekem eddig sem volt kérdés, honnan veszek húst és felvágottat, ezután meg még annyira sem. Amit láttam, az lenyűgözött. Nagyon komolyan összehangolt munka folyik ott, mindenki profi. Láttuk hogyan darabolják a fél disznót (pár másodperc alatt kint volt az oldalas),, hogyan készül a debreceni, hogyan töltik a virslit, hogyan füstölik, láttuk a sonkákat a formában, láttuk hogyan kerül a dobozba a szeletelt hús, a szeletelt felvágott..Láttuk, ahogy a laborban vizsgálják a termék mintát. Nagyon sokan és nagyon keményen dolgoznak azért, hogy minden úgy kerüljön a vásárlókhoz majd, hogy mindenki elégedett legyen. 

Jó élmény volt ez ma. 

Délután nem sok mindentn  csináltunk, itthon voltunk. Én egy felmosás erejéig azért áldoztam a házimunka oltárán, és ez volt a legnagyobb vállalásom is erre a napra. 

2 megjegyzés:

  1. Huhh... erre én nem lettem volna képes. Én még a húspult előtt is rosszul vagyok a tömény nyershússzagtól.

    VálaszTörlés
  2. Ez megnyugtató. Lehetőleg nem szoktam egyik nagy áruházláncnál sem sajátmárkás élelmiszert venni, nem volt bizalmam hozzá, de mostantól ITT meg merem venni.

    VálaszTörlés