2011. aug. 29.

(Be)vásárlás

Én nem tudom ki hogy van ezzel, vagy hogy intézi, de nekem néha borzasztóan elegem van belőle. Mit néha? Szinte nincs nap, hogy ne lenne nyűg. Valószínűleg más lenne a helyzet, ha nem kéne beosztani, és gondolkodni, hogy jusson is, maradjon is, meg még jó is legyen.. de ez már egészen más lapra tartozik.
Azt nem tudom megtenni, hogy mondjuk bevásároljak egy hétre előre. Maximum két napi cucc fér be a hűtőbe, spájz meg nincs. Tehát nálunk hűtőben a lekvártól az ásványvízig (és most, hogy nyár van, és meleg a gyümölcs is) minden.
Már akkor is szörnyen utáltam a napi/kétnapi bevásárlásokat, főleg, mert egy valamirevaló bolt messze van tőlünk ahhoz, hogy mindent kézben hazacipeljek, így aztán még sofőri segédletre is szükségem van. A sofőröm ugye férfiből van, és mint ilyen, nagyon utál bevásárolni. Ha a parkolóban megvár, akkor mire végzek, addigra majd felrobban, hogy mit csináltam ennyi ideig. Ha bejön velem, akkor rendszerint tíz perc alatt megunja az egészet, és sürget (én meg ettől mindent elfelejtek).
Mindezt tetézi, hogy tejet a lidl-ben veszünk, felvágottat, húst a sparban, egyik joghurt itt olcsóbb, másik joghurt ott. Tisztítószerek az euro-s boltból, wc-papír, papírtörlő a rossmannból, és igen, van, amit a cba-ból. Kávéból a spar saját márkását isszuk, és egy csomó mindenből is saját márkást használunk, mikor melyik cégét. Gyümölcsöt, zöldséget a zöldségesben veszünk. Ezek egy pár kilométeres sugarú körbe beleférnek.. de mégis időrabló, türelemzabáló, és kicsit lélekölő is. Nyomon követni, hogy hol, mikor épp mi akciós. Meg még azt is, hogy mikor, mi fogyott el, vagy mi van fogytán. Így is előfordul, hogy két napig nincs itthon habfürdő. Sőt, jártam már úgy is, hogy húsvétkor mehettem kölcsönkérni mosogatógép tablettát, mert elfelejtettem venni (ezt pl. a lidl saját márkását használom). Persze, élet az élet mosogatógép nélkül, de igen hozzászoktam a kényelemhez, amit nyújt. De fogyott már el a só is itthonról, és még nyomokban sem találtam sehol. A listaírás sem jött be, mert vagy elfelejtem felírni, vagy elfelejtem magammal vinni, de olyan is volt már, hogy nálam volt, csak épp azt felejtettem el, hogy ott van. :D Mondjuk a kerek történethez hozzátartozik, hogy Balázs kedvenc mondatával ellentétben, ami így hangzik "bezzeg cigit nem felejtettél el venni", azt is felejtettem már el.
Szóval.. ez a vásárlás-ügy sem egyszerű, és mivel nem egyszerű, így kellőképpen utálom is. A hipermarketekben ugye megvehetnék mindent egy helyen, de azokat meg épp ezért utálom. Meg azért, mert átlátok a stratégián.. szem magasságban a legdrágább, és úgy kell vadászni azt, ami normális áron kapható (nem mellesleg arról külön postot írhatnék, hogy hány olyan terméket használunk, ami kapható másfél, kétszer annyiért márkásban is)
Azt hiszem, elsők között leszek, aki vesz olyan hűtőt, ami megrendeli a kaját. (de remélem azt is tudni fogja, miből melyiket szeretjük)

2 megjegyzés:

  1. én is utálok bevásárolni. Nekünk is kicsi hűtőnk van, kéne gy nagyobb, de egyelőre nem nagyon fér a konyhába, vagy nagyon szét kéne verni. Szerencsére nekem van kamrám, anélkül létezni sem tudnék. Mi egyelőre hétvégén vásárolunk a következő hétre, így hétköznapokon többnyire csak kenyeret kell vennem, meg ami esetleg kimaradt a hétvégén. Mi is legalább 2 fajta boltba járunk felváltva. plussz drogériába.

    VálaszTörlés
  2. A mi hűtőnk amúgy nem a kis kategória. (LG GR399SQ 217liter nettó hűtőtérfogat, 86l nettó fagyasztótérfogat) Csak én vagyok ilyen telhetetlen, hogy még ezt is lekicsizem. :D
    Mindenesetre megnyugtató, hogy Te is legalább két (három) helyre jársz bevásárolni. :)

    VálaszTörlés