2009. aug. 13.

Ügyintézés

Megígértem, hát meg is írom. :) Szóval, szerdán reggel cseppet sem jókedvemben elindultam a Megyei Egészségbiztosítási Pénztár ügyfélszolgálatára. Felszerelkeztem mindenféle papírral, fogalmam sem lévén róla, ugyan mit kérhetnek, de ne azért kelljen még egyszer menni, mert valami nincs ott. Még az előző napinál is jobban utáltam a Fehérvárra vezető utat, akkor is, ha ezúttal más sofőrrel, más útvonalon mentünk. Az ügyfélszolgálaton már kívülről látszott a rengeteg ember, el is képzeltem magamban, hogy még délután kettőkor is ott fogok ücsörögni kisebb agyvérzéssel szorongatva a sorszámomat. Ügyfélhívó rendszerrel dolgoznak, jó sok ablakkal. A 250-es sorszámot kaptam, alatta kis betűkkel ott volt, hogy 9 várakozó van előttem. Még ekkor is simán elképzeltem, hogy az minimum két óra. Aztán kellemes meglepetésként alig félóra céltalan (de az elveszett szociológus szememmel) bámészkodás után már a 248-as számot mutatta az ablak fölötti képernyő. És hipp-hopp máris az ablak előtt találtam magam. Azt, hogy nem köszönt a hölgy, azt fogjuk arra, hogy csak azért vettem észre, mert túl sok próbavásárlást csináltam ahhoz, hogy figyelmen kívül tudjam hagyni. Még mielőtt nekilátott volna engem meghallgatni, befejezte az előző ügyfél dolgait. Az gondolom kötözködés, ha halkan, zárójelben idekommentálnám, hogy tudnám, akkor minek hívott oda, ha még dolga volt, na mindegy.. Szóval, elkezdtem mondani arra a kérdésre, hogy "Miben segíthetünk?" (utálom ezt a királyi többest, de szó szerint ezt mondta) hogy tegnap orvosnál jártam... erre kapásból közbevágott, és megkérdezte: "igen, és mit mondtak?" Egy pillanatra bevallom, megdöbbentem, hogy most remélhetőleg nem kell előadnom az ott elhangzottakat.. Mondtam, hogy azt mondták, nem érvényes a Taj-számom, ami számomra igen furcsa, lévén gyes-en vagyok, és tudtommal akkor jár az ellátás. Azonnal kért egy igazolást a gyes-ről. Én meg készültem, és megkérdeztem, mit szeretne látni? A tavalyi éves kifizetést igazoló papírt, vagy a bankszámlakivonatot, amin rajta van. Beérte a bankszámlakivonattal. És már mondta is, hogy hibakódon van a Taj-számom, azért piros. Március óta. De ő most belenyúl, és kijavítja. Én meg megkérdeztem, hogy akkor most teljes nyugalommal elmehetek a háziorvosomhoz gyógyszert iratni, nem kell attól tartanom, hogy újra kapok egy papírt, hogy jönnöm kell? Erre megsértődött. Pedig komolyan tök udvariasan kérdeztem. És sértett hangon visszakérdezett, hogy: "Ugye nem gondolom, hogy ő csak itt ül, és nem csinál semmit?" Kissé értetlenül néztem rá, és mondtam, hogy én egy szóval sem mondtam ilyet, csak feltettem egy kérdést. Erre kinyomtatta azt az ablakot, amiben dolgozott (nagyot nőtt a szememben, hogy két kattintással el tudta intézni), és megmutatta, hogy tessék, megcsinálta, és már csak iktatnia kell (majd). Nekem pedig nincs más dolgom, mint nyugodtan hazamenni, és szép napot kíván. És ezzel sitty-sutty már hívta is az utánam következő ügyfelet.
Azt nem mondom, hogy teljesen megnyugodva jöttem haza, de nagyon nem tudok mit csinálni. Ott voltam, mert muszáj volt. A többi rajtuk múlik. Mindenesetre az cseppet sem világos, hogy hogy a fenébe került márciusban hibakód oda? Mert ha a volt munkahelyem miatt (erre hivatkozott, hogy ők jelentettek le valamit rosszul), akkor sem stimmel, mert 11.27-én megszűnt a munkaviszonyom, 01.07-én pedig a passzív táppénzem is. Az sem stimmel, hogy bevallási időszak után, mert a kilépő-belépő embereket köteles lejelenteni 15 napon belül (de lehet, hogy már csak 8). A gyes-ben nem történt megszakítás, vagy változás, ami bekevert volna.. illetve annyi, hogy az új tartós beteg igazolást április végén postáztam, május elején kellett, hogy feldolgozza a MÁK. De egyébként sem okés a dolog, mert május 15-én irattam még gyógyszert, és akkor minden rendben volt a rendszer szerint a Taj-számommal. Szóval, valaki hülye.. vagy engem néztek annak.
Azt még nem tudom, hogy megoldódott e, majd kiderül. Nagyon dühös leszek, és cseppet sem udvarias, ha nem oldódott meg, és újra mennem kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése