2024. aug. 28.

Még ma is

 Tart ez a zombi üzemmód még mindig. Vannak minden napnak olyan szakaszai, amikor kicsit jobb a helyzet, de egyelőre nem ez van még túlsúlyban. Magamban persze keresem az okokat, de kézzelfogható problémát nem találok. Amit viszont észrevettem, hogy szépen, fokozatosan egyre több érzékelésem tompul el. Igaz ez a látásomra, a hallásomra, a szaglásomra, az ízlelésemre ugyanúgy, mint pl az érzelmeimre. Sosem voltam ilyen tompa és érdektelen, mint mostanában. Az biztosan komolyan benne van a pakliban, hogy a napom nagy részét toxikus környezetben töltöm. (Itt most nyilván felmerül a kérdés, hogy de akkor Eriknek miért ez lesz az első munkahelye..a munkakörünk különbözősége miatt ő a toxikus részből nagyon keveset fog érzékelni szerencsére). A váltás nem opció, az elmúlt hónapokban ez azért bebizonyosodott. Úgyhogy sok tanulás vár még rám ezügyben, hogy kizárjam a mérgező embereket. 

De addig jelenleg úgy áll a helyzet, hogy már csak két nap munka, és utána újra vár a balatoni nyár..

4 megjegyzés:

  1. Hosszú távon toxikus környezetben dolgozni nagyon nem egészséges, és igenis okozhat szervi tüneteket. A korábbi munkahelyemről részben emiatt is akartam eljönni, mert egy idő után már tudtam függetleníteni magamat, és úgy tekinteni az egész légkörre, hogy ez csak egy munkahely.
    KÍvánom, hogy találj valami jó megoldást, valami trükköt, amivel a tudatodat távol tudod tartani az energiavámpíroktól.

    VálaszTörlés
  2. Saját tapasztalat Dius, hogy a változókor elérésével amit addig nem láttunk borúsnak, rossznak az hirtelen azzá válik. Vagy felismerjük végre a toxikusságot, ahogy írod, az apróbb bosszantó dolgokat már nem is aprónak látjuk, szóval ezek mind mind felerősíthetik azt, amin esetleg anno túlléptünk vagy nem foglalkoztunk vele vagy lazábban vettük. Vagy éppen a változókor mutatja meg, hogy eddig "homokba dugtuk a fejünket". Szóval lehet nálad most jött el, hogy "valóban" meglátod a toxikusságot, amit esetleg anno lazán tudtál kezelni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát van ebben valami, amit írsz. Nem véletlenül hívják ezt változókornak..

      Törlés