2024. aug. 19.

Nálunk ugyanolyan

 Nálunk nem nagyon van négynapos hétvége, maximum akkor, ha szerencsénk van, és tudunk szabadságra menni ilyen időszakban. De miután mindkettőnknek van több kollégája is, akiktől függ, hogy mikor tudunk menni, így ritkán jön ez össze. Mondjuk megszoktuk már, és végül is kicsit azért másabb egy ilyen munkanap, mint az átlagos. Balázsnak mindenképpen húzósabb, nekem bizonyos tekintetben azért kicsit lazább volt. Mindegy is, túl vagyunk rajta, és a kora hajnali ébresztőnek köszönhetően egészen emberi időben haza is jöttünk. 

Azt a részt elb.tam kicsit, hogy csak közvetlen munka után berohantam a boltba, de akkor még azt gondoltam, hogy holnap majd valahova megyünk, így nem nagyon terveztem el, hogy mit is fogok főzni. Aztán este háromnegyed myolc körül világossá vált, hogy rajtam kívül senkinek nincs kedve menni sehova, úgyhogy most marad az, ami van a fagyasztóban. Nem túl sok minden, mert nemrég elhasznáptam a nagy részét (direkt, mert nem szeretem sokáig ott tárolni a húst). Mindegy, előveszem, aztán majd lesz belőle valami. 

Az előbb láttam egy videót, ahol a csaj sajtmentes sajtot eszik. Gyorsan be is zártam, nehogy megkérdezzem, hogy ha egyébként kerül minden tejterméket még húst (önszántából, nem betegség miatti), akkor hogyhogy egyáltalán eszébe jut ilyesmit enni? Ugyanezen okból nem értem a boltban azokat a húsnak kinéző készítményeket, amiket a vegetáriánusoknak árulnak. Teljesen tudatlan vagyok e téren, vállalom, de mindig azt gondoltam, aki vegetáriánus, az nem akar húsra hasonlító dolgot enni. De ezek szerint hatalmas tévedésben vagyok. Most egyébként én úgy vagyok ezekkel a mindenféle irányzatokkal, hogy kicsit már sok ez...régen a zsírt kellett kerülni, mint a mérget, most az a jó. És ez csak egy a sok közül. Pedig amúgy azt látom sokaknál, hogy tulajdonképpen bármit ehet, normális keretek között, ha mozog mellette eleget. (Vagy valamit)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése