2023. nov. 8.

Nem tudom mi legyen a cím

 Valamelyik reggel jutott eszembe, és kérdeztem Balázst a kocsiban, amikor dolgozni mentünk, hogy emlékszik rá, amikor gumikesztyűben jártam vásárolni? Mintha egy örökkévalóság telt volna el azóta, amikor még adott időben mehettünk csak, még csak bizonyos számú ember lehetett bent, stb stb. Tényleg olyan, mintha száz év eltelt volna már, pedig azért nem volt olyan nagyon régen. 

Most ez nem tudom hogy jutott eszembe megint, hacsak nem arról, hogy egyébként azt gondoltam megosztani veletek, hogy mennyit változott bennem az elmúlt években ez a vásárlás dolog. Még élénken megvan bennem annak az élménye, amikor az első Cora nyitott Magyarországon. Balázs már a nyitás előtt ott dolgozott, így voltam olyan szerencsés, hogy a hivatalos nyitás előtti megnyitón is ott lehettem. Az egy csoda volt akkor. A legelső napon mentünk vásárolni, legalább fél órát álltunk sorba, hogy bejussunk. Olyan dolgokat lehetett venni, amit még akkor nem nagyon lehetett máshol. Nagyon sokáig jártunk minden hónapban oda nagybevásárlást tartani, és még mindig emlékszem arra is, hogy egy telepakolt bevásárló kocsinyi mindenféléért 25 ezer forintot hagytunk ott. Akkor még egész tömbben vettük az ementáli sajtot, amit most pl meg sem nézek inkább. 

Aztán viszonylag gyors ütemben indult el a tesco-k, sparok térhódítása, elérhetőbb közelségbe kerültek a különlegesebb termékek is, és a nagyobb választék. Mire a gyerekeim felnőttek, már bőven lett itt körülöttünk mindenféle bevásárló hely, volt valami olyan tendenciát, hogy nagyjából öt évente jött egy újabb hálózat, aki hódította. Ilyen volt nálunk a Lidl (Aldi nincs). Én is nagyon szerettem náluk vásárolni, nagyon sok nagyon jó minőségű sajtot, tejterméket, felvágottat árulnak. 

De mostanra nálunk nagyon sokat romlott a színvonal, a zöldség, gyümölcs választék sem olyan már, mint akár tavaly ilyenkor, a pékség kifejezetten kiábrándító. Még mindig van pár dolog, amit náluk veszek, de egyre ritkábban megyek be, mert több csalódást okoz, mint nem. 

Mostanra egyébként is jobban preferálom az online bevásárlást, nem hiányzik egy kicsit sem az a fajta vásárlás élmény, amikor a kocsival sétálunk a polcok.között, végigböngészve mindent. 

Már csak az lenne ennél is jobb, ha lenne egy olyan igazi pékség, ahol tudnék venni finom pékárut. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése