2023. nov. 11.

Ilyen ez

 Ma nem fájt a fejem, cserébe időről időre volt egy-egy hőhullám, ami meglepett. De még mindig inkább ez, mint az a nyomorúságos fejfájás, ha már muszáj valaminek lenni. Még mindig vár rám egyébként egy csontritkulás vizsgálat, és majd ha az is meglesz, utána lehet szó bármiféle kezelésről, ami talán megszüntetné ezeket. Igaz, mindig úgy van, hogy mire teljesen elhatározom magam, hogy na most aztán már tényleg kérek időpontot, elintézem, akkor biztos, hogy jön valaki valami rémsztorival az ilyen hormonpótló gyógyszerről, és máris elbizonytalanít. Hát úgyhogy majd lesz valahogy. Most megint előszedtem azt a gyógynövényes ízét, amit vettem, remélhetőleg nem felejtem majd el bevenni. Tesztelhetnék egy hónapot így is, van e különbség. Jobban mondva inkább kettőt, mert úgy lenne értelme, minden második hónap az, ami egyforma. 

A hőhullámok mellett komoly édességéhség is gyötört, de bármi eszembe jutott, amit mondjuk sütöttem volna, mindenhez hiányzott valami, az eső meg esett..Végül Balázs mentett meg, sütött palacsintát..


2 megjegyzés:

  1. Ha ez segít valamit én 1,5 éve szedek fog.gátlót, miután egyszer meg kellett műteni (miután akkor már 30 napja menstruáltam folyamatosan), ez nem "sima" hormonpótlás, hanem rendes fog.gátló, olyan típus, amit 50 éves korig lehet szedni, mert alacsony hormontartalmú (de a HRT még alacsonyabb szokott amúgy lenni), és kutya bajom tőle, sőt, egy áldásnak tartom! El nem tudom mondani, hogy mennyit segített! Rengeteg nő szenved totál fölöslegesen, vállalja be a sokkal nagyobb kockázatot rejtő hormonhiányt, mert annyian elrémítik. Mo-n alig-alig ismerek nőt, aki HRT-n van...

    VálaszTörlés