2022. okt. 18.

Kedd

 Már reggel úgy ébredtem, hogy fájt a fejem, aztán ez egész nap velem is volt, váltakozó intenzitással. Szerencsére azért nem ekörül forgott minden, jó sok mindent kellett egyébként is megoldani ma is. 

Ezen a héten szombaton is kell dolgoznom, még az utolsó szakaszt meg kell csinálni a raktár átrendezésből. Ehhez jó sok mindent kell előkészíteni, nagyjából 8 ezer raklap árut érint. Nem kell mindent szó szerint megfogni és átrakni máshová, de pont az a nehezebb, ami "csak" helyet vált, de mégsem mozdul. Van csekklistám, nehogy kimaradjon valami, és az utolsó pillanatban kelljen vele kapkodni. Közben persze a napi dolgok is mennek folyamatosan. De így szép az élet, ha nem unalmas. 

Ma reggel anyukám azzal fogadott minket lent a kapuban, hogy képzeljük el, a szomszéd kisboltban 1500 Ft lett egy kiló kenyér, és 800 Ft egy túrós batyu. Azért ez már az a fajta áremelés, ami lehet, hogy a pékség szempontjából indokolt lehet, de hogy egyenesen vezet oda, amitől menekülni akar ezzel. 


4 megjegyzés:

  1. Én minden nap 780 ft-ért veszek egy fél kiló kenyeret, plusz a zszendvicsnek való zsemléket 79-99 ft között, attól függ milyen van még este fél 6-kor. Minden egyes hátvági bevásárlás egy meglepetés, hogy még mindig tudják emelni az árakat, még mindig...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem a határ a csillagos ég ebben.
      Én zsemlét a sparban vagy a lidlben veszek, 59 Ft. Kenyeret ritkán eszünk, de ha igen, azt is lidlben szoktam. (299-549 Ft között)

      Törlés
    2. Én vagy pékségben tudok vásárolni hétköznap, vagy tescoban. A tescoban nálunk 73 ft a zsemle, és olyan kicsi, hogy másfélszer annyit kell belőle vennem, mint a pékségesből, ahol 95-99. Szóval kb ugyanannyira jövök ki. Én is csak a gyerekek miatt veszek kenyeret, annyi zsemlét már nem bírok se hazavinni, se megvenni, hogy még uzsonnára - estére is legyen.
      Remélem a csillagos ég alatt még megállunk az áremelkedésekkel :-)

      Törlés
  2. A 800 Ft-os túrós batyu nagyon durva, bár az 1500-as kenyér is, nyilván. Nálunk olyan 1000 Ft körül van a kovászos kenyér, bár lehet, hogy több is, mert TIbi újabban a burgonyás kovászosat hozza, ami még drágább...

    VálaszTörlés