2022. máj. 25.

Szerda

 Voltak a mai napnak mindenféle történései, de minden eltörpül amellett a borzalom mellett, ami Amerikában történt. Minden szülő rémálma, hogy a gyerekével történik valami baj, minden szülő legnagyobb rémálma, hogy olyankor történik valami, amikor nincs ott, és nem tud segíteni. Azt még a legvadabb, legborzasztóbb rémálmokban sem lehet elképzelni sem, hogy a gyerekem elmegy reggel iskolába, és valami bekattant idióta lelövi. Azt nem is tudom elképzelni sem, hogy mit éreztek ezek a szülők, ameddig várták, hogy kiderüljön, ki sérült meg, ki nem élte túl. Azt sem tudom elképzelni, hogy hogyan lehet ezt túlélni, hogyan lehet elfogadni. 

Hajlamos vagyok egy csomó mindenben nagyon megengedő, és liberális lenni, de azért ez, hogy bárkinek lehet otthon fegyvere, amivel bármikor képes mások életét elvenni, ez nekem sosem fért bele. Tőlem lehet valaki hülye, csinálhat magával bármit, drogozhat, fültágítót is hordhat, tele is tetováltathatja magát. Lehet nyugodtan meleg, lehet hindu, vagy jehova tanúja. Ezek közül egyik sem veszélyes másokra. De hogy fegyver legyen otthon? És sokadszorra történhessen meg ilyen ebben a világban, éppen most, amikor mindannyian az életünkért vagyunk hálásak...

Borzasztó. 🙁

2 megjegyzés:

  1. Borzalom, ráadásul nem is egyedi eset. :(

    Amerikában azért annak, hogy "van fegyver otthon", főleg vidéken más hangása van, mint itthon, vagy bárhol máshol. (Arról nem is beszélve, hogy erős republikánus elv a fegyvervásárlás szabadsága) Az amerikaiak túlnyomó többsége most is a szabályozást támogatja, a teljes betiltást nem, mert önvédelmi eszközként is gondolnak a fegyverekre....

    Iskolai zaklatásokat, mentális egészséget kellene ott sokkal komolyabban venni, mert ha nem, az ilyen esetek nem feltétlenül előzhetők meg. (Én személyesen szigorításpárti vagyok egyébként, de ez csak egy vélemény.)

    VálaszTörlés
  2. Itthon is lehet bárkinek, illegálisan sajnos simán megveszed a "piacon"'. Az egyik orvosunk lánya a pécsi egyetemre járt anno gyógyszerésznek tanult, amikor ott is volt egy lövöldözés, egy fiatal meghalt, kettő megsebesült. Szegény nagyon ki volt borulva (érthető) amíg egyáltalán valamit megtudott...borzalom.

    VálaszTörlés