2022. máj. 15.

Bérmálás







 Ma Roli nagy napja volt a zsámbéki templomban. Mindig hálás leszek a sorsnak, amiért egymáshoz irányított minket annak idején Johanna nővérrel, aki nem csak Erik osztályfőnöke volt négy éven keresztül (most Rolinak hittant tanít), de az ő személyisége hozta el a fiúknak azt, hogy a templomba járás nem jelent nyűgöt, a miserend, az imádságok és a hit az életük természetes része. Mi is hívő emberek vagyunk, de csak mi ketten nem biztos, hogy ilyen könnyedén elértük volna, hogy mindketten bérmálkoztak is már. 

Rolinak Erik lett a bérma keresztapja, ami ugyan kicsit furcsa lehet, de nekünk nagyon szívmelengető volt látni őket így is. Megható volt látni őket, nyeltem nagyokat, hogy ne tudjanak a könnyeim kicsordulni. 


2 megjegyzés:

  1. Nálunk a 2 nagyobbik gyerekemnek egyszerre volt a bérmálásuk 2017-ben, elsőáldoztak 2014-ben. Bérmakeresztanxjuk van: a nagymamájuk. Elég hosszú lenne leírni miért így alakult, de ez van. Áronunk remélhetőleg jövőre fog bérmálkozni és neki mi is a bátyját választjuk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor máshol is vannak ilyen furcsa családok (értsd jól), nem csak nálunk. De ettől is különleges minden. 😊 Gratulálok Áronnak az elsőáldozáshoz.

      Törlés