2022. ápr. 11.

Szenvedős hétfő

 A hétfő sosem volt a szívem csücske. A mai sem javított ezen a statisztikán sokat. Nehezen keltem, nehezen telt a nap, ráadásul egész nap fájt megint minden porcikám. Mire hazaindultam fel négykor, már a levegővétel is fájdalmas volt. Tele van a hócipőm ezzel az egésszel, és már bánom, hogy egyáltalán elmentem az orvoshoz. Mondjuk ez már késő bánat. 



6 megjegyzés:

  1. Miért bánod, hogy elmentél orvoshoz?

    VálaszTörlés
  2. Mert azóta vagyok ilyen pocsékul, amióta megtekergetett pénteken.

    VálaszTörlés
  3. Remélem hamarosan jobban leszel. Nem az orvos tehet arról, hogy nem vagy jól, hanem hogy nem vagy okés és ez lett megmozgatva. A fizioterápia, gyógytorna rengeteget segíthet. Lassan 1 éve nincs akut tünetem, 3-4 hetente megyek manuálterápiára, meg hetente, kéthetente masszázs és ősz óta, heti 1 gerinctréning, pilates (otthon videóról), jóga is néha (de azt utálom amúgy) és elmúlt az, hogy éjjel minden fordulásnál felkelek, mert annyira fáj a derekam. Igen, ez pénz, idő, odafigyelés, de az hogy fájdalom nélkül tudok lenni (meg 3-4 havonta a menetrendszerinti becsipődés nélkül) az teljesen hihetetlen még most is. Kívánom, hogy gyorsan eljuss te is ebbe az állapotba!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, hogy leírtad. Nekem szerencsére becsipodes nem volt, lehet, hogy a rendszeres masszázsnak köszönhetően.

      Törlés
  4. Szerintem jobb lesz majd, és jó, hogy elmentél orvoshoz! Nekem derékfájásom volt a 3. gyerek születése után 1 évvel, olyan szinten kripli lettem (pedig 32 éves voltam...), hogy ha elültem, nem tudtam felállni pl...És jártam gyógytornára és baromira segített és azóta (kop-kop) kutya bajom. Akkor derült ki amúgy, hogy van egy nyitott ágyéki csigolyám, addig fogalmam sem volt róla.
    Anyukám járt fizikoterápiára, neki az segített, szóval jobb lesz majd, kitartás!

    VálaszTörlés
  5. Nekem Marci születése után jött ki a lumbágóm, akkor azt mondta az orvos, hogy egyrészt ez a túlterheltség jele, másrészt muszáj megerősítenem a törzsizmaimat, mert azoknak az elrenyhülése sokszor összefüggésben van a lumbágóval. Utána kezdtem el futni, és odafigyelni, és azóta nem jött elő. Legalábbis úgy, mint akkor, nem. Érzem, amikor már a határokat súrolom.

    VálaszTörlés