2014. aug. 16.

Meccsrejárós

A meccsrejárásban azon túl, hogy micsoda élményekkel gazdagodik az ember úgy, hogy a pálya mellől, testközelből láthatja a focimeccset, és a saját fülével hallhatja, ahogy az edzők bekiabálnak a játékosoknak, vagy ahogy a játékosok egymásnak kiabálnak, még van valami másfajta dolog is. Olyan szociális felfedezéseket lehet tenni... néha sírva röhögök, néha meg röhögve sírok, mert nem is hiszem el, hogy ilyen van. Úgy értem, persze, az ember mindig hall ilyen poénokat, de azt gondolja, hogy csak valami urban legend, és tulajdonképpen nem lehet igaz.
De amikor a saját fülemmel hallom, hát akkor... mit lehet tenni? A kilencvenedik perc környékén már sírva röhögni csak. :D A Fradi-meccseken is hangzottak el hatalmas igazságok komoly arcok szájából, de a Pancho Arénában mindez meghatványozódik.
Azt már megszoktam, hogy a nézők fele (háromnegyede) ül a lelátón, és kitekert nyakkal nézi a VIP szektort, hogy kit fog épp felfedezni az érkező hírességek között. (ez inkább tegnap volt jellemző)
De ma.. :D Az MTK játszott a Honvéddal ebben a stadionban. Mi meg elmentünk, mert hát ha már itt van a szomszédban, akkor miért is ne néznénk meg egy hétvégén két NB I-es meccset is. És amúgy jó meccs volt, nem is bántuk meg, hogy ott voltunk.
De voltak azért itt is érdekes figurák. Komolyan, eddig nem hittem el, hogy van olyan, hogy valaki megkérdezi a meccs tizenötödik percében, hogy "kik a kékek?" (amúgy az MTK fehérben, a Honvéd piros-feketében játszott) És hogy akkor melyik-melyik, mert ő elvesztette a fonalat. :D
Egészen komolyan nyomták kilencven percen keresztül az érdekfeszítő szakértést.. le sem tudom írni, mi mindenhez értettek. Természetesen a focihoz a legjobban. És naná, hogy szelfiztek egyet a miniszterelnök házával, és nyomban posztolták a facebook-on. Hogy hogy jön a gondolat vajon, hogy Ő most vesz egy jegyet a meccsre, és azzal a házzal pózol?
És a többség negatív a végtelenségig. Ül  a meccsen, és nem drukkol, nem él együtt a játékkal, fogalma sincs épp kinél a labda, vagy mi is van.. csak szidja a magyar focit, és a magyar politikát, mert persze sz@r minden, és nem is lesz ez jó, mert nem kell akadémia, hanem össze kell szedni a gyerekeket mindenhonnan, és hagyni őket játszani idegből, méregből. Közben persze szotyizik, hot-dogot eszik, és megiszik legalább két sört félidőnként. (és a szemetet otthagyja a széke alatt-mellett)
Na, szerintem EZ a magyar foci halála. Nem a vénaszkenner, nem a szurkolói kártyák, hanem ez a fajta negatív viselkedés a szurkolók részéről. Semmi elismerés, csak a hibakeresés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése