2014. ápr. 27.

Legyél hálás

Milyen sokat szoktunk panaszkodni mi mindenfélére. Én sem vagyok ez alól kivétel, mert elég hamar képes vagyok magam belesüppeszteni a saját mocsaramba adott esetben.
Közben elfelejtjük, hogy tulajdonképpen egy végtelenül szerencsés generáció vagyunk. Olyan csodálatos dolgoknak vagyunk szemtanúi, amik ezerévenként egyszer történnek meg. Még csak nagyon meg sem álltunk ezen a mai napon sem. Pedig ez a mai nap is egy különleges és csodálatos nap volt. Olyan, ami ki tudja mikor ismétlődik újra, és ki tudja, hanyadik leszármazottam lehet majd olyan szerencsés, hogy életében "szemtanúja lehet".
Ma, az Isteni Irgalmasság vasárnapján (aminek kihirdetése II.János Pál pápa nevéhez fűződik) szentté avatták II. János Pál pápát, és Boldog XXIII. János pápát. Ilyen még sohasem volt, hogy egyszerre kettő volt pápát avat az épp "hivatalban lévő" pápa szentté. Ahogy olyan sem, hogy valakit ennyire gyorsan nyilvánítsanak szentté, mint II. János Pált. Olyan pillanat volt az, ami talán soha többé nem fordul majd elő.
"Hosszas gondolkodás után, többször is Isten segítségét kérve és meghallgatva sok testvérünk véleményét a püspökségben, szentté nyilvánítjuk és szentként határozzuk meg Boldog XXIII. Jánost és II. János Pált, beírjuk nevüket a szentek katalógusába, és elrendeljük, hogy az egész egyházban odaadóan tiszteljék őket a szentek sorában"-mondta Ferenc pápa
Boldog és hálás vagyok, hogy az életemnek egy ilyen napja is volt. :)

Szent II. János Pál pápa


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése