2024. márc. 22.

Könyves péntek

 Nem tudom eldönteni, hogy szeretitek e ezeket a péntekeket, vagy nem, de egyelőre tartom magam ehhez. 

Azt talán már írtam korábban is, hogy nekem az olvasás elsődlegesen csak kikapcsolódást jelent. Nem nagyon olvasok mást, mint szórakoztató irodalmat. Nagyon sokat túráztatom az agyam napközben, a munkával kapcsolatos folyamatos készenlét e téren sokkal jobban igénybe vesz már, mint régebben, ennek néha az is az eredménye, hogy minden másra alkalmatlan vagyok. Keresgélem mindig az egyensúlyt, néha több, máskor kevesebb sikerrel, de az mindig bebizonyosodik, hogy az esti olvasások jot tesznek..Egy-egy jól megírt történet teljesen elvarázsol, beszippant, és más világba, másfajta lelkiállapotba kerülök. 

Amikor egy-egy szerző könyveit egymás után olvasom, az mindig tök jó, mert már az első könyvnél ráhangolódok az író stílusára. Most is így történt, és volt pár jó estém ennek a könyvnek a társaságában..

Kedves, de nem limonádé stílusú, komolyabb lelki eseményeket is érzékeltető történet. A Balaton parti helyszín különösen kedvessé tette, most is láttam magam előtt a partmenti helyszíneket, 

Én szerettem Nóri történetét is, ha van kedvetek hozzá, olvassátok el ti is. 


De attól még, hogy ma könyves péntek van, épp nézzük a Válogatottunk barátságos, felkészülési mérkőzését a törökök ellen. A kezdeti megilletődöttség után most már egészen jó perceket is láttunk. Hajrá magyarok! 

2 megjegyzés: