2020. júl. 25.

Csak félig esőnap

Tényleg esőnapra ébredtünk. Éjszaka akkorákat dörgött az ég, hogy remegett az ágy alattam, kicsit félelmetes volt. Délelőtt, és kora délután még úgy tűnt, hogy az eső lesz a nyertes, és a mai napot minden balatoni nyaralónak házban maradós nappá teszi. De biztos, hogy jó sokan nyaralunk mindenfelé, és mindenki nagyon drukkolt azért, hogy kisüssön a nap, mert négy órakor aztán a nap előbukkant, és percek alatt át is vette az uralmat. És milyen jól tette, mert ahogy előbukkant, az emberek is előmerészkedtek mindenhonnan, és mindenki sétált valamerre. 
Kora este mi a szintén itt nyaraló barátainkkal (akik kollégáink is) elmentünk a Borudvarba, megittunk pár üveg Kalász rosét, közben egy népzenei esten is részt vettünk. Ez utóbbi nem volt betervezve, csak úgy belecsöppentünk, de nagyon tetszett. Nem tudom, csak gondolom, hogy a helyi néptáncosok szervezték, ők táncoltak is. Beálltam közéjük egy kicsit, de nagyon ismeretlen körtáncokat jártak, legalábbis nekem nagyon ismeretlen volt, nem nagyon boldogultam vele. Pedig egyébként öröm volt nézni is, ahogy ők táncoltak. 
A barátaink egyébként úgy kerülnek ide, hogy tavaly egy napra lejöttek hozzánk vendégségbe..reggel jöttek, este mentek, közben persze egy csomó mindent láttak itt, és úgy megtetszett nekik a város, hogy már ősszel itt keresték a szállást az idei évre. Ilyen ez a Boglár, nagyon könnyen bele lehet szeretni. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése