2015. ápr. 12.

Kell vagy nem kell?

Előrebocsátom, hogy a kérdés is ködös, és válasz sem lesz rá. :) Mégis, felmerült már bennem tegnap is, hogy kell e nekem feltétlenül mindent tudnom? Kell e magamról mindig megtudni új és újabb dolgokat, kell e mindenáron tisztában lennem mások véleményével? Kell e mindig mindenkinek megfelelni, vagy legalábbis azt hinni, hogy megfelelek? Kell e úgy csinálni, hogy minden rendben van? Vagy kell e tombolni, amikor nincs rendben? Kell e hangot adni valaminek, ami nem tetszik? Vagy kell e szemet hunyni időnként?
És felmerült bennem az is, hogy nem kell mindent tudnom. És főleg nem kell mindig megtudnom magamról új és újabb dolgokat, és nem kell mindenáron tisztában lennem mások véleményével. Nem kell mindenkinek megfelelni mindig, és nem kell az hinni sem, hogy megfelelek. Nem kell úgy csinálni, hogy minden rendben, és nem kell tombolni sem, amikor nincs rendben. Nem kell hangot adni valaminek, ami nem tetszik, és nem kell szemet hunyni sem.

Legjobb, ha van egy egészséges, arany középút. Meg ha még minden után van egy ölelés. És akkor annyi. :) A tanulság a raktárban, aztán majd meglátjuk. :)

Mégis lett valami válaszféle. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése