2013. okt. 11.

Mit csináltok a hétvégén?

Ezt a kérdést annyira nem kultiválom.. mert mindig úgy érzem, hogy van valami "elvárásféle" abban, hogy VALAMIT csináljunk a hétvégén.. és általában félve mondom, hogy mit.. És akkor tudom, hogy furcsán is néznek, meg talán szánnak is (pedig nem kéne), amikor azt mondom, hogy végre kimosok mindent, meg főzök, meg takarítok, és leginkább kipihenjük az egész hetet. Mert ugye erre van kitalálva a hétvége. A pihenésre. Nekem nem pihentető órákat barangolni egy erdőben, nem pihentető shoppingolni akárhol.. és nem pihentető még egy élményfürdő sem. Na, azt nem mondom, hogy néha nem férne bele, hogy mondjuk szombaton még elfárasztjuk magunkat egy ilyennel, aztán vasárnap nem csinálunk semmit.
Ehhez mondjuk szükséges egy olyan hétvége, amikor mindkettőnknek igazából hétvége a hétvége.
Szükséges még egy olyan munkahét, amikor nem torlódik fel ezerféle dolog menet közben.
Szükséges egy szennyestartó, ami nem telik meg kétnaponta.
Szükséges némi ötlet.
Szükséges némi jó idő. Napsütés, ilyesmi...
De ilyesmire-bevallom- egyre kevesebbszer vágyom. A hét öt napján minimum negyvenkét és fél órát dolgozunk mindketten. A gyerekek sem sokkal kevesebbet az iskolában. Patrik a héten többször is hétre ment, és négyig volt.. ez ugye irdatlan.. Erik tegnap este nyolckor még leckét írt.. délután kettőtől.. és csak egy fél órát voltak kint focizni. Mindannyian inkább azt szeretjük, ha a hétvége a laza pihenésé.
És nem, nem fogok ezért sohasem mentegetőzni. Nekünk így jó.
És Ti, mit csináltok a hétvégén? :P

11 megjegyzés:

  1. Mi most kivételesen kirándulunk ha minden igaz, mert egy pályaválasztási kiállítást akarunk megnézni, de egyébként mélyen megértem amit írtál én is hasonlóan érzek sokszor. Bár bevallom, a takarítást hajlamos vagyok internetezéssel vagy körmözködéssel behelyettesíteni. Emiatt nálunk gyakran betelik a szennyeskosár, pedig mindenkinek van sajátja :) Cserébe utána feltöltődve már könnyebben össze tudom kapni magam és kampányszerűen érek a dolgok végére... ki rendszeresen, ki hullámokban ér a dolga végére, sokfélék vagyunk mi emberek :)))

    VálaszTörlés
  2. Mi is gyakran érezzük azt, hogy de jó lenne egy lazulós hétvége, amikor a saját kedvünkre tehetünk (ami egy nehezebb hét után ugye az itthoni nyugis lét, némi olvasgatás stb. lenne), de mivel a fiúk még kicsik, nagyon is meg kell terveznünk, hogy mikor mit csináljunk. Pl. milyen programunk lesz (igazi program vagy "csak" játszóterezés), mikor és mit főzök, hogyan fárasztjuk le őket... :-)
    A héten új élet kezdődött nálunk, a bölcsődei beszoktatás után majd ki kell tapasztalnunk, hogyan fér bele a hétköznapokba legalább a takarítás egy része, hogy ne a hétvégén, őket kerülgetve vagy állandóan fegyelmezve kelljen megoldanunk. Aztán persze ezek felülíródnak. Most is lett volna kisgyerekes programunk mindkét nap délutánjára, de mivel az egyik gyerek pöttyös lett, nem merjük gyerektársaságba vinni őket.

    VálaszTörlés
  3. Hát... mi ha minden igaz Prágába indulunk hamarosan.
    Tudod, nekünk meg mindig zabszem van a hátsónkban.

    VálaszTörlés
  4. Férjem dolgozik :S Én reggel 3/4 (-kor loptam magamnak 40 percet és lefutottam 4,5km-t igy kezdtem a mai napot. :) Most éppen mosok, mindjárt le is jár, kilehet teregetni szép az idő hurrá.:) Aztán almás sütit sütik a tegnap elkészült bableves mellé, utána végre megnézek egy filmet, magamban, csendben. Aztán a gyerekkel elmegyünk az erdőbe sétálni. És már két napja akciós wellness hétvégét keresgélek, mert a fejembe vettem, hogy mielőtt a férjem december elején ismét elmegy 4,5 hónapra csak el kéne menni kettesben valahova. Bár, ahogy magunkat ismerem több lesz megint a munka, mint a pihenés. Nem jól van ez így!

    VálaszTörlés
  5. Az én hétvégém most kb ilyen: Ma is és holnap is dolgoznak munkások a tetotérbeépítésen. Férjem ma iskolában van. Nagyobbik gyerek elment mamáékhoz, kicsi velem van. Írtam a blogra, blog FB oldalára, sutottem kalácsot, rakodtam. Mára még tervben van mosás, délután pedig vendégek jonnek. Este emberi formát varázsolok a fejemre (hajmosás, hajvasalás), mert holnap délután anyukámmal színházba megyek, ezt kapta tolem névnapjára - színház, cukrászda, konyvesuzlet. Holnap persze lesz fozés is, koromlakkozás, gyerekek. Hétfon pedig Bécsbe megyek a barátnoimmel♥♥♥

    VálaszTörlés
  6. Bevásárolok a jövő hétre, sütök, főzök, vasalunk. Igyekszünk utolérni magunkat.Néha belefér egy-egy kirándulás, fürdés de igen azt utána érezzük egész héten. Mind a pozitív (élmény), mind a negatív (nem vasaltunk el, nem száradt meg a ruha) hatásait. De alapvetően szeretünk itthon együtt lenni és akár csak punnyadni :)

    VálaszTörlés
  7. Mosok, főzök délelőtt, délután lustizás, este vasalás, holnap délelőtt korcsolyázni megyünk a lányokkal. Márkónak mindkét délelőtt meccse van, du. meg horgászni mennek Apával. Azt hiszem este még kutyát is sétáltatunk, hogy azért mozogjak valamennyit...

    VálaszTörlés
  8. Mi a jövünk-megyünk kategóriába tartozunk. Szombaton délelőtt az ikreknek lovaglás, délután színházba megyünk, Dzsungel könyve, holnap erdei kirándulás. Közben persze mosás,takarítás, ház szalonképessé varázsolásra kb. öt percere, mert utána úgyis szétszedik a csajok újra. Hát így...

    VálaszTörlés
  9. Hát úgy látom, mindenkinél van egy csomó egyforma dolog.. :) És az tök jó, hogy azért jó sokan vagytok, akiknek van energiája még kirándulni, színházba menni.. :)
    Bea, csodálom is mindig azt a zabszemet. :)
    Teide, remélem semmi komoly nem lesz a pöttyökből. :)

    VálaszTörlés
  10. Én még nagyon kiváltságos helyzetben vagyok, tudod, mert én a mosást, takarítást el tudom intézni hétköznapokon. Már amikor.

    VálaszTörlés
  11. Mi kicsit csavarogtunk, de leginkább bicikliztünk a napsütésbe és ejtettünk egy gyors, valószínűleg utolsó bográcsozást is! :( :)

    VálaszTörlés