2010. jún. 19.

Év végi bizonyítvány II.

Az utolsó ennél a két tanítónál, és az első, amikor már nem szöveges értékelés van, hanem jegyek.
És ilyen:
Magatartás: jó
Szorgalom: példás
Magyar nyelv: jeles
Magyar irodalom: kitűnő
Angol nyelv: jeles
Matematika: jeles
Környezetismeret: kitűnő
Ének-zene: jeles
Rajz- és vizuális kultúra: jó
Technika és életvitel: jó
Testnevelés és sport: jeles
Informatika: jeles

Ő is kapott jutalomkönyveket. Egyet, Anna Claybourne A felfedezések története c. könyvet, egy beleragasztott oklevéllel "P. Patrik Martin 4.e osztályos tanulónak jeles tanulmányi eredménye jutalmául". 
Egyet, huszonnégy osztálytársával együtt "Emlékül az együtt töltött évekért 2006-2010" felirattal a tanító néniktől. Ez Csukás István Nyár a szigeten című könyve, amit már el is kezdett olvasni, miután hazaértünk.
És amire a legbüszkébb, kapott egy olyan jutalomkönyvet, amiért bizony "megdolgozott". Még év elején meghirdette a két tanító néni az osztályon belül az olvasóversenyt. Az üzenő füzetbe kellett feljegyezni minden könyv címét, amit elolvasott. Nem esett mondjuk nehezére a versenyen való részvétel, mert nagyon szívesen olvas (szerencsére), de úgy április táján már nagyon drukkolt, hogy most már ő nyerjen, mert vezetett, mondhatni utcahosszal. És sikerült neki, 35 db könyvet olvasott el november és május között. És ennek jutalmául bezsebelte az élményt, amit az olvasás szerzett neki, és egy újabb olvasnivalót, Obert Skye Leven és az Álnok Árnyak című könyvét.

Nagyon büszkék vagyunk rá is. És lehet, hogy nem túl nagy motiválás, hogy mindezt tudatjuk is vele, velük rendszeresen, akkor is elmondtuk most is, mindketten. Mert az első olyan év volt, mikor már nyelvet is tanultak, az első olyan év volt, mikor már emelt szinten tanulja a matekot, az idén került be a tantárgyak közé az informatika is. És mindezek ellenére még javított is az előző tanévhez képest.
Még sikerült pár szót váltanom a mai naptól régi tanító nénikként emlegetett két tanítóval, akik mindketten gratuláltak hozzá, amiért ilyen, és szívből kívánják, hogy maradjon is ilyen, mert akkor sokra viheti. Mert esze és szorgalma van. Én pedig utoljára még köszönetet mondtam nekik, amiért ebben a négy évben ilyenek voltak, amilyenek. Nélkülük lehet, hogy másképp alakul.

5 megjegyzés:

  1. nem akarok most minden bejegyzéshez írni, de azért most muszáj megint 2 sort!
    Mindkettő iskolás és a harmadik, nem iskolás fiacskád eredményeihez gratulálunk! :) :) szerintem, fontos, hogy elmondjátok nekik, hogy büszkék vagytok rájuk, jól teszitek!
    Így tovább!!

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük a gratulációt. :)
    Csak nyugodtan írj bármelyik bejegyzéshez mennyit, igazán nem kell visszafognod magad. :)

    VálaszTörlés
  3. És még az ének 5 is stimmel!;-)) Gratulálok a szép teljesítményéhez.

    VálaszTörlés
  4. Köszi Eszter, Neked is. :) Azt az ének ötöst meg bekeretezzük szerintem későbbre. :)

    VálaszTörlés
  5. Hát itt is gratulálok! Büszke anyuka!!!

    VálaszTörlés