2009. jan. 1.

Január 1.

Nem is tudom, miért is szokás ettől a naptól olyan sokat várni. Jó, persze, azt sem nagyon értem, miért is olyan nagy durranás a szilveszter, de ez is biztos csak attól van, hogy egyrészt szűklátókörű vagyok, másrészt meg az utóbbi tíz évben mindig itthon a tévé előtt szilvesztereztünk, abban meg ugye semmi izgalmas nincs. :-)
Az év első napja pedig.. hát nem tudom. Persze, különleges a maga módján, mert abban az évben az első. Különleges, mert olyan sok babona társul hozzá, és húdemennyi fogadalom is általában. Persze, én is lencselevest főztem, hogy sok pénzünk legyen (ez még sosem jött be), meg malacot sütöttem, hogy szerencsések legyünk (ez olyan so-so), nem ettünk csirkét, nehogy elkaparja a szerencsénket, de azt hiszem, nagyjából ennyi is volt a babona. Na meg azon elgondolkodtam, hogy vajon mennyi is igaz abból, hogy olyan lesz minden nap 2009-ben, mint a mai? Mert akkor nem túl sok jóra számítok az idén. Akkor a párom is, én is egész évben betegek leszünk, emellett én az év minimum felét a konyhában fogom tölteni, a gyerekek pedig egész évben veszekedni, verekedni és hisztériázni fognak. :D Jó kis év lesz, már alig várom. :D
Na, és akkor fogadalom.
Egy dolgot tuti, hogy megfogadtam még tegnap, és ezt be is fogom tudni tartani (remélem), miszerint meg fogok inni egy doboz redbullt. :-D Mert még sosem... (ezt sem)
Aztán a másik, amit megfogadtam, vagy inkább elhatároztam, hogy az idén megtalálom, és megszerzem álmaim munkáját. (mindegy mi lesz az)
Amit nem fogadok meg, az az, hogy le fogok szokni a cigiről. Mert nem hiszem, hogy megteszem. Illetve, nem akarom megtenni, de esetlegesen külső kényszerítő körülmények hatására még előfordulhat.
Az biztos, hogy az idén is minimum ugyanannyit szeretnék beszélgetni a barátaimmal, minimum ugyanannyit szeretnék mosolyogni, de sokkal kevesebbet sírni. De ezek olyan kis apróságok, amik egyrészt úgyis jönnek maguktól, másrészt meg nem is csak rajtam múlik. De majd igyekszem kevesebbet keseregni, és nem elfelejteni, hogy a pohár félig tele van, nempedig félig üres. :-)
Addig pedig mindenkinek:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése