2022. szept. 14.

Szerda

Minden a szokásos hétköznapi mederben zajlott ma is, azt kivéve, hogy ma voltam üzemorvosnál is, az épp aktuális éves alkalmassági vizsgálaton. Semmi extra ez, vérnyomásmérés, látásvizsgálat, mellkashallgatas, némi hasnyomkodás (ezt mondjuk nem értettem sosem, hogy minek). A tüdőszűrőm már februárban elkészült, arra épp csak ránézett, és már pecsételte is be a kiskonyvbe az alkalmas jelzést. Jövő ilyenkorig nem kell vele találkoznom. 
Nálunk egyébként már karácsony van, már érkezik a szaloncukor és a Mikulás. Elég szürreális látvány, amikor még van grillfűszer és grillszósz is. Dehát ez ilyen, még akkor is, ha sosem fogom megszokni. 

6 megjegyzés:

  1. Már az Aldi is kezdi kipakolni a karácsonyi édességeket. Ez még nekem, nagy karácsonyosnak is egy sokkkkk még ilyenkor, bőven elég lenne október végén. Persze csak az én szempontomból, gondolom az édességes pultokat folyamatosan tölteni kell majd, elég csábítóak szóval ez valahol marketing is :) Bár én még ellenállok és októberben kezdek hangolódni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az is van mögötte, hogy mostantól október végéig fog beérkezni minden, ami a boltokba kerül. Muszáj beosztani, mert akkora mennyiség, amit nem tudunk sehogy kezelni egy-két hét alatt.
      A versenyszellem hozta ennyire előre, mert aki lemarad valamelyik gyártónál, annak nem jut ..
      Én mondjuk szigorúan csak advent környékén vásárolok ilyesmit.Mikuladt is csak december elején, szó sem lehet róla, hogy korábban.

      Törlés
    2. Tényleg, látod erre nem is gondoltam,hogy hátha nem jut....na akkor már nem csodálkozom annyira. Én "megőrülnék", (túlzás persze) ha decemberben kezdenék el készülődni ajándékokkal meg úgy mindenhogy szeretem hogy van idő átgondolni, meg tervezni különben ahogy ismerem magam kapkodás lenne. Viszont úgy szeretem azokat a filmeket, ami pont az ellenkezője a nyugodt készülődésnek, ahol mindent az utolsó pillanatra hagynak...van valami varázsa, hogy jönnek mennek az emberek, mindenki nézelődik, egyszerre akar mindent, szól a karácsonyi zene....Na jó, ezt nem tudom megfogalmazni :)

      Törlés
  2. Én még az iskolakezdésnél tartok, ezért mikor kedden beugrottam a tescoba akkor arculcsapott, hogy az iskolaeszközök helyén már mécsesek vannak.... :-o

    VálaszTörlés
  3. A KIK-ben pedig szeptember 7-8-án már kint vannak díszek is, érthetetlen.

    VálaszTörlés
  4. Én advent előtt meg sem látom az ilyen cuccokat. Mindenszentek lemegy és utána jöhet az advent.

    VálaszTörlés