2010. aug. 25.

Kicsit zombi

Még egyetlen négyórás műszakot sem kellett lehúznom. Most azt mondom, hála az égnek... A héten többször voltam bent ugye a boltban, afféle betanulásként. Semmi sem bonyolult, egyáltalán nem az. Van egy pénztárgép, de semmi extra nincs benne, van egy kártyás terminál, az sem túl bonyolult.
Van viszont meghatározhatatlan mennyiségű áru. Mindenhol. Merthogy két bolt lett összevonva, régen két külön helyen volt a felnőtt és a baba-gyerek részleg, most mindez egy helyen. És minden egy helyen. Csak cumiból elképzelhetetlen mennyiségű van. Én esküszöm el sem tudtam képzelni, hogy ennyifélét gyártanak. Latex, szilikon, ilyen forma, olyan forma, masszázs cumi, világítós karikájú cumi, természetesen mindegyik minden méretből, és külön fiús szín, lányos szín.
Ruhák szintén. 44-es a legkisebb rugdalózó, és 176-os a legnagyobb gyerekméretű ruha. Ezen belül meg aztán minden, mi szem-szájnak ingere.
Fehérnemű, harisnya, zokni.. eszméletlen mennyi. Pólók, ingek, szoknyák, blúzok, kötényruha, fehér blúz, fehér ing, ünneplő szoknya...
És még mellette ugye a rengeteg kiegészítő a babáknak. Rágókától kezdve kocsicsörgőn, babakocsin, kiskádon keresztül légzésfigyelőig és siesta-cipőig minden.
Egyelőre ott tartok, hogy próbálom nagyjából betájolni magam, mi hol van. Aztán majd egyszer biztos eljutok odáig is, hogy fejből tudom, van e 27-es siesta szandi csajos rózsaszínben (amúgy van). Ja, és a budmil táskákat még nem is említettem.. a hét év javítási garanciával. Meg a napszemüvegeket.
Szóval, kissé leterhelődött az agyam a sok új infótól, de igyekszem mindent jól elsajátítani.

A zombiság fő oka ma mondjuk nem ez. Kiskirályfi  sokáig aludt ma, majdnem 10 óra is volt már, mikor felébredt. Én akkor értem haza a bevásárlásból, és még negyven percem volt az indulásig. Két rémült arcú nagyobb gyerekem jött velem szembe, hogy "Jajj, de jó, hogy megjöttél, most akartunk neked sms-t írni, Roli nem bírja kinyitni a szemét." Először azt hittem, összeragadt. De nem. Feldagadt. Nem kicsit. Egészen eltorzult az arca is tőle. Első pillanatban kicsit kétségbe estem, hogy így hogy fogok elindulni. Aztán itattam vele egy calcimuscot, raktunk rá vizes zsepit, megbeszéltem Patrikkal minden teendőt, és negyven helyett negyvenöt perccel később elindultam. Nem túl nyugodtan, sőt, egyáltalán nem, de nem tudtam mit tenni. Szerencsére gond nem volt. Patrikot hívtam, azt mondta, kicsit mintha lejjebb ment volna. Tíz perc múlva hívott Ő (majdnem szívbajt kaptam, mikor megláttam, Ő keres), de csak elújságolta, hogy kiesett Roli foga. Az első. Kis félszeműm nagyon büszke rá, mert ma éjjel végre-valahára Hozzá jön a Fogtündér. (én meg szomorkodok kicsit, hogy már ő is itt tart) Fél kettőkor jöttem el, repültem hazáig. Nem nyugtatott meg a látvány, de Balázs mondta, ő is itatott vele kalciumot nemrég. Végül háromkor mégis úgy döntöttem, elviszem a dokihoz, mert ennek fele sem tréfa. Nagyon dagadt, és nagyon fénylik, ráadásul ilyen vöröses-lilásra el van színeződve a bőre (csak körvonal, vagy mi). Gyerekorvosnál fél órát vártunk, de addig senki nem jött ki, nem is ment be, így aztán inkább átvittem "keresztapánkhoz", a bőrgyógyászatra. Bekopogtam, és már mehettünk is be. Megnézte, egyértelműen allergiás a csípésekre, írt fel rá kenőcsöt, meg fenistil cseppet, és jegeljük. Nem annyira nyugtatott meg azzal, hogy azt mondta, figyeljem, mert ettől könnyen befulladhat, akkor  rögtön szteroidot kell kapnia vénásan. De remélem ezzel a hatalmas duzzanattal elintézi.
Estére teljesen K.O. lettem.

Pénteken fél 11-től pedig már kezdődik az igazi munka. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése