2020. márc. 13.

Hát ez bizony komoly

Olyan sokan mondogatták, és mondják még mindig, hogy csak felfújják ezt az egészet, csak mindenféle érdekek állnak mögötte.
Én napok óta egyre szomorúbb vagyok ezek miatt, mert én meg azt gondolom, nem vettük elég komolyan már rögtön a kezdet kezdetén, amikor az első komoly hírek érkeztek. Akkor még csak a világ másik feléről, és azt gondolhattuk, hogy ó, hát messze van, meg azok a kínaiak amúgy sem normálisak, mindent megesznek, ami mozog, vagy valaha mozgott. Aztán még akkor sem vettük elég komolyan, amikor már közeledett.
Emberek ezrei halnak meg akár napok alatt, és még ma is hallottam olyan véleményt, hogy ugyanmár, csak a pánikot keltik feleslegesen. Bár így lenne...
Ma este bejelentették, hogy hétfőtől minden iskolában távoktatás lesz, a diákok nem látogathatják az intézményeket. Épp tegnap írtam, hogy Erik és Roli hogy készült erre. Aztán most, két órával a bejelentés után, amikor még semmit nem tudunk semmiről, Erik máris szembesült azzal, hogy akkor most egyedül lesz, és nem is találkozik a barátaival, és így már persze nem tetszik neki sem. Mint ahogy az sem, hogy attól, hogy fizikailag itthon lesz, valahogy óra lesz tartva. Biztos, hogy még nem hétfőn, erre azért kell idő. Meglátjuk.
Most épp hálás vagyok a sorsnak, hogy ők már ekkorák, és nem igényelnek állandó felügyeletet. Azt nem is tudom, hogy lesz ez azoknál a kollégáknàl, akiknek kicsi gyerekek vannak. Vagy köztetek is vannak páran, akiknek ezt most meg kell oldani.
És még így hálát adhatunk a sorsnak, hogy ezzel kell foglalkozni, és nem valamelyik szerettünkért kell aggódnunk, mert kórházban van.
Nehéz időszak elé nézünk... szomorú és nehéz lesz ez a tavasz.

4 megjegyzés:

  1. Barcsak csak a tavasz lenne nehez, de sztem hosszabb idorol lesz szo. Meg nem tudjuk, hogy mi var rank. De muszaj a legjobbakat remelni.

    VálaszTörlés
  2. Nézd meg hány beteg van pontosan, mindjárt kiderül, érdemes-e pánikolni.

    VálaszTörlés
  3. Én továbbra sem pánikolok, nem vásárolok hetekre. Erre úgy látom tele a bolt áruval. Amúgy sem lehet mindent előre venni. Vettem húst a fagyasztóba, rizs, cukor, stb. amúgy is mindig van itthon. A távoktatás? Nos fényévekre vannak előttünk máshol, kiváncsi leszek a távoktatásunkra, mikor itt pl. van olyan falu, ahol 2megás internet van még. Persze, van mobil, meg mobilnet (már akinek) de megnézném azt az idős tanárt is, aki még a számítógépet is nehezen kezeli. Talán évekkel ezelőtt el kellett volna kezdeni a 21. századi informatika normális kiépítését nálunk is az iskolákban és nem baromságokra költeni milliárdokat és nem inkább leépíteni, mint fejlődni. De ennek ellenére a gyerek örül, kiváncsi és lehet még jó is lesz, mert lelkesek, várják hogy mi lesz, hogy lesz. Még jól is elsülhet ez az egész. Bár szerintem itt is lesznek olyanok bőven, akik rohadtul megszívják a távoktatást.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyébként én jobban félek a gazdasági válságtól, szerintem felülmúlja majd a 2008-as időszakot és az eléggé odavágott mindenkinek, jó sok év kellett hozzá, mire az egész világ kikecmergett belőle. :( Hányan fogják most elveszteni a munkájukat? Hány cég megy majd tönkre? Mi lesz a vírus után? Szóval van itt még bőven kérdés, ami a távoktatásnál is kérdésesebb. :(

      Törlés