2014. nov. 15.

Jó dolgok

Van egy jó pár dolog, amin mostanában rágódni szoktam. Vannak fontos dolgok, sőt, vannak nagyon fontos dolgok is, amiben dűlőre kéne jutnunk, de még nem mostanában lesz, hogy ez bekövetkezik. Így aztán mindketten magunkban morfondírozunk csak, néha egy keveset megosztunk ebből a másikkal, amikor éppen összetalálkozunk valahol. :) És ez nem is olyan vicces dolog, mert elég sokszor van úgy, hogy csak összefutunk reggel, vagy épp este, és csak hétvégén lenne időnk átbeszélni mindent. De ilyenkor az egyéb dolgok vannak porondon, amik sürgetőek, mielőtt elkezdődik az új hét, így marad mindig a magunkban morfondír. De biztos vagyok abban, hogy amint akármelyik dolog is égetően fontos lesz, meg fogjuk találni a módját, hogy leüljünk, jó alaposan átbeszéljük, és aztán azt csináljuk, amit a férjem szeretne :D jussunk valami közös nevezőre. :)
Épp a héten állapítottam meg, hogy két ilyen átgondolás között azért arra is szakíthatnék időt, hogy számba vegyem azokat is, amik épp aznap jólestek, vagy épp nagyon nem. Mert a mindennapokon úgy át tudok rohanni, hogy néha este, lefekvéskor azon gondolkodom, hogy volt e ma vajon délután négy óra, mert nem emlékszem rá.
Így, ennek fényében egy pár napja ezt is figyelem. Nem húzok strigulákat a napi jó és napi rossz dolgoknak, de bőven vezetnek a jó dolgok minden nap, úgyhogy azt hiszem, nincs okom elégedetlennek lenni. Mondjuk a jó dolgok kategóriájába tartozik minden, ami csak szem-szájnak ingere. Egy mosoly, egy gesztus, egy kedves szó pont ugyanúgy, mint egy sms, egy telefonhívás, egy blogkomment, egy email, vagy egy csoki, egy szelet süti. Egyaránt vannak ilyen jó dolgok a magánéletemben is, mint a munkahelyemen.
Ezeket az apró, pici kis jóságokat gyűjtögetem egész nap, és jól be is vésem minden nap őket. Az a helyzet, hogy határozottan jobb így élni, hogy figyelem ezt. És az a helyzet, hogy még morfondírozni is más ám így. :)

3 megjegyzés:

  1. Csinálhatnál Te is egy "100 boldog napot" ! Ha nem is képekkel, de legalább felsorolásszinten.

    VálaszTörlés
  2. Ja! és még azt is le akartam írni, hogy örülök a pozitívságodnak! Nem könnyű a rohanó hétköznapokon észrevenni és magunkévá tenni a "jóságokat". Az én életem fele annyira sem zsúfolt, mint a Tiéd, mégis vannak időszakok, amikor kevésbé vagyok fogékony a jó dolgokra, és csak azt érzem, hogy már megint új nap, új hét, hulla vagyok. Pedig milyen jó is észrevenni az apró gesztusokat! Szép napokat Neked, Dius!

    VálaszTörlés
  3. Köszi Bea :) Gondoltam már erre a 100 boldog napra, de elvetettem, mondván a fotózás nem biztos, hogy minden nap menne nekem. De ez a felsorolás.. elgondolkodtató ötlet. :)

    VálaszTörlés