2014. máj. 1.

Leszedáltak

Vagy mi. Tegnap munka előtt a reumatológián jártam. Olyan régóta nyüglődök már a vállaimmal, hogy rám lett parancsolva, hogy most már aztán igazán menjek el, és történjen valami. (és azt, hogy két hete zsibbad a bal karom akkor még ez az aggódós parancsnok nem is tudta) Apósom kért nekem beutalót, én meg hétfőn kértem időpontot a vérvétel után. Legnagyobb meglepetésemre már szerdára kaptam, de végül is gondoltam, hát akkor legyen.. essünk túl rajta.
A vérvétel eredménye már kedden megvolt. Az alapján egészséges vagyok, mint a makk. Egy kávé után is az alsó értéken van a vércukrom, úgyhogy efelől nem kell aggódnom egy percig sem. De jó a vasam, a koleszterinem, és minden egyéb is.
A reumatológián egy kedves doktornő volt, aki megnézte a régi mr leleteimet, megtekergette a karomat, megnyomkodta a hátamat, kitekergette a lábaimat is, megnézte a csípőmet, és a térdeimet. A térdeimmel kapcsolatban semmi jó hírrel nem szolgált, ki van kopva mind a kettő.
Kaptam röntgen beutalót (majd hétfőn megyek), amivel megnézik a hátamat és a nyakamat, de addig is írt fel kétféle gyógyszert, hogy kipróbáljuk, milyen lesz így. Az egyik egy kombinált fájdalomcsillapító (Zaldiar), ami el kéne hogy mulassza a fájdalmat, és egyben egy esetleges kisebb gyulladást is megszüntetne (ha van ott). A másik a zsibbadásra van (Milgamma N).
Hát.. tegnap munka előtt szépen ki is váltottam őket, és be is vettem egy-egy szemet, merthogy napi kettőt kell. Már mire beértem olyan furán éreztem magam, de azt gondoltam, az izgalom, meg hogy alig ettem, meg meleg volt. Olyan érzésem volt, mint aki csak félig van jelen, és bármelyik percben lecsukódhat a szeme. Aztán ez estére elmúlt. Itthon bevettem megint csak az egy-egy szemet mikor hazajöttem, és alig fél óra múlva megint ugyanazt éreztem, amit kora délután. Akkor már gyanús volt, hogy húha, ez a gyógyszertől van?
Reggel megint bevettem az adagot, és fél délelőtt kóvályogtam, mint a chemotox-os légy. Most este megint ugyanez.
A fájdalmat és a zsibbadást sem szünteti meg teljesen, de gondolom ehhez idő kellene neki. Vagy nem tudom. Kicsit el vagyok bizonytalanodva szedjem e tovább így is, vagy mi legyen. Az biztos, hogy reggel munka előtt nem fogom bevenni, majd csak ha hazajöttem.
Elvileg amúgy szerdáig kell ezt szednem így, amikor vissza kell mennem a röntgen lelettel, és be kell róla számolnom, hogy hogy hatnak a gyógyszerek.

2 megjegyzés:

  1. Talán a fájdalomcsillapítótól lehet, mert a Milgamma csak B-vitaminokat tartalmaz, az nem okozhat ilyesmit (anyámnak 80-éves kora körül is rendszeresen adtam).

    VálaszTörlés
  2. Előfordulhat, hogy a Milgamma miatt a gyomrod sem lesz rendben,általában szoktak mellé valamilyen gyomorvédőt adni, ha hosszabb ideig kell szedni! Judit

    VálaszTörlés