2011. szept. 25.

Vasárnap

Ugyan nem támogatom az ötletet, hogy vasárnapra zárjon be minden, még annak ellenére sem, hogy családilag is érintettek vagyunk a témában, Balázs is szokott hétvégén dolgozni, anyukám is. De a családok többségében hétvégére kell, hogy tolódjon az igazi nagy bevásárlás, mert hétközben nemigen jut erre idő. Azért természetesen meg tudnám szokni újra. Még úgy is, hogy azért jó volt, hogy lehetett ma tejet venni, mert különben nem lett volna itthon egy csepp sem, ugyanis elfelejtettem.
Na de azért az is érdekes, hogy a vasárnap mennyire nem a pihenésről szól sokszor. Mert ilyenkor aztán a főzés-mosás elmaradhatatlan dolgai mellett még noszogatni kell az ebadta kölyköket az elmaradt leckeírásra, és ha nincs szerencsém, többször is. De még ez mind hagyján.. meg tényleg, jól el tudom osztani a dolgokat nagyjából egész napra.
Aztán jön az este. Ma különösen fárasztó volt. Még a szokásosnál is fárasztóbb. Hajat is vágtam. És ha már.. rögtön mindhárom fiúét. Azt nem mondom, hogy hú de szeretem csinálni, mert nem. De ma rendesen megzsaroltam őket, nevezetesen azzal, hogy ha mind a hárman együttműködőek lesznek, akkor kaphatnak hamburgert vacsorára (nem update, de a cél szentesítette az eszközt). A zsarolás bejött, alig fél óra alatt már három emberi külsővel rendelkező, sőt, igazán mondhatom, hogy három csudajólkinéző pasi várakozott a konyhában a vacsorára. (a negyedik meg segített megcsinálni a vacsorát). Mikor már ezen is túl voltunk, még el kellett pakolni, és aztán kezdődött a szokásos módon utálom móka. Előkészülni holnap reggelre. Iskola táska ellenőrzés, Eriknek alá kell írni a leckét is, és persze mindig ilyenkor jut eszembe. Tolltartó ellenőrzés, elveszett radír pótlása, aláírni valók megnézése. Mindezt kétszer. Aztán Roli úszós cuccának bekészítése. Ovis ágynemű vasalás. És akkor eszembe jut, hogy Eriknek holnap fényképezés az iskolában, neki is kell inget vasalnom. Meg ha már elöl van a vasaló, akkor még Balázs ingjét is, amit jól összegyűrt a mosógép, meg az én nadrágomat is. Aztán bejövök a szobába, és a szemem elé kerül a fehérnemű halom, amit csak leszedtem, de elfelejtettem összehajtogatni és elrakni. Szóval még ez is.
A termésgyűjteményt is vinni kell reggel az oviba, fel kell írnom, mert elfelejtem.
És tuti, hogy még az ágyban is eszembe jut valami.. ami miatt majd vissza le kell jönnöm, mer nem tudok tőle aludni.
Utálom a vasárnapokat. Meg a hétfőt. És a keddet is. Meg a szerdát. A csütörtök már majdnem a barátom. A péntek az egy jó nap (mert nem dolgozunk holnap). De a legeslegjobb nap vitathatatlanul a szombat. :) Vagy nem?

5 megjegyzés:

  1. Franciaországban sincsenek nyitva vasárnap a boltok, csak a kis bagettesek, mert friss bagett az mindig kell. Szombaton is csak 20ig. Első héten furcsa volt, aztán mire hazajöttünk addigra már meg is szoktuk. És annyiból tényleg jó volt, hogy legalább 1 nap a héten nincs az emberekben benne a vásárláskényszer.
    Milánóban pedig úgy volt, hogy vasárnap délelőtt még nyitva volt, cserébe hétfőn délelőtt nem.
    Én talán a keddet utálom a legjobban. Nem mintha nekem nem lenne tökmindegy milyen nap van:)

    VálaszTörlés
  2. Én nagyon szeretem a vasárnapokat. Mondjuk én vasárnap csak ebédet főzök, mást nem csinálok, csak pont azt, amihez kedvem van. Minden megvár hétfőn is. Mert én nem akkor is itthon vagyok. Azt hiszem, ez segít rajta.
    De tény, amiko dolgoztam, meg iskolába jártam, a vasárnap estéket nem nagyon szerettem én sem :)

    VálaszTörlés
  3. itt a ködösben úgy van, hogy hétfőtől szombat este 10-ig vannak nyitva az éjjelnappal nyitvatartó üzletek. Szombaton este bezár és vasárnap délelőtt 11-kor nyitnak ki újra, de akkor csak 5-ig és legközelebb hétfőn reggel 8-kor.
    A kis üzletek nem nyitnak ki vasárnap és tuti, hogy 5-6 között bezárnak hétköznap is. Én szeretem ezt, hogy így van.
    Nyugateurópában semmi sincs nyitva vasárnap (ok, éttermek igen, meg miniboltok), de ez jó! :) :)

    Én ha utálni kell valamit, akkor a vasárnap este az.
    A hétfőt szeretem!!! Ha azt túléljük, már közeledik a hétvége :)

    Szép napokat!

    VálaszTörlés
  4. Hétvégepárti vagyok, mert nekem az már csütörtöktől megkezdődik...
    :D
    A heti "nagy"bevásárlást pénteki napokon szoktuk megejteni, így engem nem zavarna ha zárva lennének az üzletek.

    VálaszTörlés
  5. Azért nagyjából egyetértünk ebben a vasárnap estében úgy látom.
    Mondjuk én akkor is utáltam, mikor itthon voltam mindig. Főleg mióta intézményesítve vagyunk.
    És tök jó, hogy azt gondoltam, ez egy annyira semmitmondó bejegyzés, hogy senki nem fog írni rá semmit, ehhez képest még új ismeretekkel is gazdagodtam. :)
    Köszönöm nektek. :))

    VálaszTörlés